Csirketorta sok-sok sajttal
Rakott csirkecomb sütőben sütve
Szeretem a főzős reality-ket, a Hal a tortán-t és a Vacsoracsatát többször is újranéztem. Mondjuk engem leginkább csak az ételek érdekelnek, a "hírességek" alakításai kevésbé... :)
Az egyik adásban Bay Éva volt a vendéglátó, pulykatortát készített quiche lorraine-nel és birsalma dzsemmel. A videót sajnos a közelmúltban levették a vacsoracsata oldaláról, sőt, az egész oldalt megszüntették. Viszont az eredeti receptet megtaláltam itt.
No, én az egészből csak a "tortát" készítettem el, szerintem egy kis salátával vagy savanyúsággal pont elég ebédre. Csirkehúst használtam, abból is combját, aki sűrűbben olvas, tudja, hogy sokkal többre tartom, mint a mellét.
Szóval az eredmény: omlós hús, sok-sok sajt és a mindezek mellett kimondhatatlanul finom! Jó étvágyat hozzá :)
Csirketorta
Hozzávalók 4 főre:
8 nagyobb darab csirke felsőcomb
2 dl tej
15 dkg sajt reszelve
15 dkg füstölt sajt reszelve
15 dkg liszt
2 dl tej
3 gerezd fokhagyma
Só, bors
3 tojás
1 kis pohár tejföl
Vaj a kenéshez
A tejet egy mélyebb tálba öntjük, belenyomjuk a fokhagymákat.
A combokat kicsontozzuk, bőrüket lefejtjük, félretesszük (jó lesz levesbe). A húst 2-3 darabba vágjuk, minden oldalukat sózzuk, borsozzuk, a fokhagymás tejbe áztatjuk pár órára.
A tojásokat felverjük egy edényben egy nagy csipet sóval, egy másikba szórjuk a lisztet. A husikat lecsepegtetjük, megforgatjuk a lisztben és tojásban. Kivajazott tűzálló tálba rétegezzük, minden réteg közé szórunk a sajtokból.
A végén a megmaradt lisztet összekeverjük a tejjel és a maradék tojással, valamint a tejföllel. Ráöntjük a húsokra, 180 fokos sütőbe toljuk kb. fél órára (sütőfüggő). Akkor jó, ha a tál közepén a húst benyomva már nem annyira rugalmas, a teteje pedig aranybarna. Forrón a legjobb, csak akkor nem lehet szépen cikkekre vágni :)
Salátával és/vagy sült krumplival tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!