2020. jan 29.

Csirkecomb és krumpli - "egy kicsit" másként

írta: Hajós Ágnes
Csirkecomb és krumpli - "egy kicsit" másként

Megszokott alapanyagok új kiegészítőkkel

Ha igazán a családom ízlése szerint szeretnék főzni, akkor krumpli és csirkecomb a legjobb választás.

De egy idő után már nekem unalmas ez a kombó, néha megpróbálom kicsit "átverni" a kölköket és hozzáadok ezt-azt, ami ugyan megvariálja az ízeket, de nem nagyon látszik :D

Szóval legutóbb beírtam a "chicken thigh potato" keresőszavakat a google-be és kis keresgélés után erre a receptre találtam. Nagyjából tartottam is magam hozzá, a siker pedig nem maradt el: minden elfogyott :)

forrás

Almás, hagymaragus csirkecomb sajtos burgonyával

Hozzávalók 4 főre:

8 csirke felsőcomb

2 nagy lilahagyma

4 gerezd fokhagyma

2 dl cider

1 ek almaecet

2 dl alaplé

4 ek szilvalekvár (vagy szőlő)

2 nagyobb alma

5 dkg vaj

Só, bors

1 ek olívaolaj

 

80 dkg krumpli

10 dkg reszelt parmezán (vagy 15 dkg trappista)

Só, bors

Pár ek olívaolaj

1 nagy csokor petrezselyem

 

A csirkecombokat kifilézzük, de a bőrt rajtahagyjuk. Minden oldalukon megsózzuk, a forró olívaolajon gyorsan megpirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, a helyére mehet a szeletelt hagyma, az apróra vágott fokhagyma, 3-4 percig kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott almát, almaecetet, alaplét, cider-t és a lekvárt. Addig pároljuk, míg az összes nedvesség elfő, kicsit sózzuk, nagyon megborsozzuk, az utolsó pár percre visszatesszük a húsokat.

Közben a krumplit meghámozzuk, 4 cm-esre kockázzuk. Sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük, egy tepsibe terítjük, összeforgatjuk az olívaolajjal, sóval és borssal. 20 percre 200 fokos sütőbe toljuk. Mielőtt a szélei kicsit megbarnulnak, összeforgatjuk az apróra vágott petrezselyem felével és megszórjuk a parmezánnal. újabb 5 percre visszatoljuk a sütőbe.

Tálaláskor a sajtos krumplit egy tálra szedjük, rámerjük a hagymás ragut, erre jönnek a hússzeletek. Megszórjuk a maradék petrezselyemmel és fogyaszthatjuk is.

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

krumpli hagyma csirkecomb cider alma sajt