Csirkecomb és krumpli - "egy kicsit" másként
Megszokott alapanyagok új kiegészítőkkel
Ha igazán a családom ízlése szerint szeretnék főzni, akkor krumpli és csirkecomb a legjobb választás.
De egy idő után már nekem unalmas ez a kombó, néha megpróbálom kicsit "átverni" a kölköket és hozzáadok ezt-azt, ami ugyan megvariálja az ízeket, de nem nagyon látszik :D
Szóval legutóbb beírtam a "chicken thigh potato" keresőszavakat a google-be és kis keresgélés után erre a receptre találtam. Nagyjából tartottam is magam hozzá, a siker pedig nem maradt el: minden elfogyott :)
Almás, hagymaragus csirkecomb sajtos burgonyával
Hozzávalók 4 főre:
8 csirke felsőcomb
2 nagy lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
2 dl cider
1 ek almaecet
2 dl alaplé
4 ek szilvalekvár (vagy szőlő)
2 nagyobb alma
5 dkg vaj
Só, bors
1 ek olívaolaj
80 dkg krumpli
10 dkg reszelt parmezán (vagy 15 dkg trappista)
Só, bors
Pár ek olívaolaj
1 nagy csokor petrezselyem
A csirkecombokat kifilézzük, de a bőrt rajtahagyjuk. Minden oldalukon megsózzuk, a forró olívaolajon gyorsan megpirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, a helyére mehet a szeletelt hagyma, az apróra vágott fokhagyma, 3-4 percig kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott almát, almaecetet, alaplét, cider-t és a lekvárt. Addig pároljuk, míg az összes nedvesség elfő, kicsit sózzuk, nagyon megborsozzuk, az utolsó pár percre visszatesszük a húsokat.
Közben a krumplit meghámozzuk, 4 cm-esre kockázzuk. Sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük, egy tepsibe terítjük, összeforgatjuk az olívaolajjal, sóval és borssal. 20 percre 200 fokos sütőbe toljuk. Mielőtt a szélei kicsit megbarnulnak, összeforgatjuk az apróra vágott petrezselyem felével és megszórjuk a parmezánnal. újabb 5 percre visszatoljuk a sütőbe.
Tálaláskor a sajtos krumplit egy tálra szedjük, rámerjük a hagymás ragut, erre jönnek a hússzeletek. Megszórjuk a maradék petrezselyemmel és fogyaszthatjuk is.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!