2012. jún 10.

Sült camembert, kényeztető saláta - kihagyhatatlan

írta: Hajós Ágnes
Sült camembert, kényeztető saláta - kihagyhatatlan

Krémes sajt ropogós bundában, ízletes salátával

A mindmegette.hu nemrég ismét hirdetett receptversenyt, ezúttal egy zacsis saláta-forgalmazó céggel karöltve (igen, azzal :)). Olyan ételeket vártak, amelyek jól illenek salátához, esetleg önmagukban is ízletes saláták. Sikerült erre a megmérettetésre is nyerőt alkotnom, ami nem mellesleg nagyon finom is volt. Ezzel a recepttel belépőt nyertem a Chefparade csokikurzusára, amire Zolikát viszem majd magammal:)

És íme a recept:

 

Zöldfűszeres saláta tökmagbundás camembert-rel

 P1010057s

Hozzávalók 2 főre:

1 zacskó (10 dkg) rukkola

1 marék friss bazsalikom

1 negyed csomag (2,5 dkg) medvehagyma

1 marék friss korianderzöld

1,5 dl tökmagolaj

1 nagy citrom

1 nagy ek mascarpone

2 paradicsom

1 padlizsán

2 ek olívaolaj

2 kerek camembert

1 kis ág rozmaring

1 marék héj nélküli tökmag

1 tojás

Só, bors

Liszt

Zsemlemorzsa

A padlizsán végeit levágjuk, húsát 4x4 cm-es kockákra szeleteljük. Egy tálba tesszük a darabokat, rálocsolunk 2 ek olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, alaposan átforgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, úgy rendezzük, hogy a héjuk érintkezzen a papírral, 200 fokra melegített sütőbe toljuk. Kb. fél órát sütjük, míg megpuhulnak. Kihűtjük a padlizsándarabokat.

Közben elkészítjük az öntetet. Egy késes robotgépbe tesszük a rukkola harmadát, a bazsalikomot, medvehagymát és korianderzöldet. Ráöntünk 1,5 dl tökmagolajat. Addig aprítjuk-keverjük, míg csak nagyon kicsi darabokban látszanak a fűszerek. Ekkor ennek az öntetnek a felét félretesszük, hűtőben sokáig eláll (ebből érdemes többet készíteni, nagyon finom!). A másik feléhez keverjük a citrom levét, egy ek mascarponét és egy csipet sót.

A többi rukkolát összekeverjük a kihűlt padlizsándarabokkal és a felkockázott paradicsommal, majd hozzáadjuk a zöldfűszeres olajat is, jól átforgatjuk, 20 percre hűtőbe tesszük.

O

A sajtokat először keresztben kettévágjuk. A rozmaringot lecsipkedjük az ágról, felaprítjuk, majd kettéosztjuk a sajtok alsó felén, ezután rátesszük a tetejüket, kicsit összenyomkodjuk.

O

Mélyhűtőbe tesszük 10 percre. Mikor kivettük, először lisztbe, majd tojásba, végül a zsemlemorzsával összekevert tökmagba forgatjuk, az utolsó két műveletet megismételjük, jól rányomkodjuk a panírt. Forró olajban pillanatok alatt aranybarnára sütjük a sajtokat, hogy ki ne folyjon a belsejük. Papírtörlőre szedjük.

A salátát elosztjuk két tányérra, tetejükre egy-egy sajtot teszünk, azonnal fogyasztjuk.

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

saláta medvehagyma bazsalikom rozmaring camembert rukkola tökmagolaj tökmag korianderzöld