Sült camembert, kényeztető saláta - kihagyhatatlan
Krémes sajt ropogós bundában, ízletes salátával
A mindmegette.hu nemrég ismét hirdetett receptversenyt, ezúttal egy zacsis saláta-forgalmazó céggel karöltve (igen, azzal :)). Olyan ételeket vártak, amelyek jól illenek salátához, esetleg önmagukban is ízletes saláták. Sikerült erre a megmérettetésre is nyerőt alkotnom, ami nem mellesleg nagyon finom is volt. Ezzel a recepttel belépőt nyertem a Chefparade csokikurzusára, amire Zolikát viszem majd magammal:)
És íme a recept:
Zöldfűszeres saláta tökmagbundás camembert-rel
Hozzávalók 2 főre:
1 zacskó (10 dkg) rukkola
1 marék friss bazsalikom
1 negyed csomag (2,5 dkg) medvehagyma
1 marék friss korianderzöld
1,5 dl tökmagolaj
1 nagy citrom
1 nagy ek mascarpone
2 paradicsom
1 padlizsán
2 ek olívaolaj
2 kerek camembert
1 kis ág rozmaring
1 marék héj nélküli tökmag
1 tojás
Só, bors
Liszt
Zsemlemorzsa
A padlizsán végeit levágjuk, húsát 4x4 cm-es kockákra szeleteljük. Egy tálba tesszük a darabokat, rálocsolunk 2 ek olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, alaposan átforgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, úgy rendezzük, hogy a héjuk érintkezzen a papírral, 200 fokra melegített sütőbe toljuk. Kb. fél órát sütjük, míg megpuhulnak. Kihűtjük a padlizsándarabokat.
Közben elkészítjük az öntetet. Egy késes robotgépbe tesszük a rukkola harmadát, a bazsalikomot, medvehagymát és korianderzöldet. Ráöntünk 1,5 dl tökmagolajat. Addig aprítjuk-keverjük, míg csak nagyon kicsi darabokban látszanak a fűszerek. Ekkor ennek az öntetnek a felét félretesszük, hűtőben sokáig eláll (ebből érdemes többet készíteni, nagyon finom!). A másik feléhez keverjük a citrom levét, egy ek mascarponét és egy csipet sót.
A többi rukkolát összekeverjük a kihűlt padlizsándarabokkal és a felkockázott paradicsommal, majd hozzáadjuk a zöldfűszeres olajat is, jól átforgatjuk, 20 percre hűtőbe tesszük.
A sajtokat először keresztben kettévágjuk. A rozmaringot lecsipkedjük az ágról, felaprítjuk, majd kettéosztjuk a sajtok alsó felén, ezután rátesszük a tetejüket, kicsit összenyomkodjuk.
Mélyhűtőbe tesszük 10 percre. Mikor kivettük, először lisztbe, majd tojásba, végül a zsemlemorzsával összekevert tökmagba forgatjuk, az utolsó két műveletet megismételjük, jól rányomkodjuk a panírt. Forró olajban pillanatok alatt aranybarnára sütjük a sajtokat, hogy ki ne folyjon a belsejük. Papírtörlőre szedjük.
A salátát elosztjuk két tányérra, tetejükre egy-egy sajtot teszünk, azonnal fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!