Snack olívával II. - Hurkás táska
Gyors nassolnivaló olajbogyóval, leveles tésztából
Ígéretem szerint kreáltam még egy nasit, amiben a spanyol olívabogyó kapta az egyik főszerepet. Szerintem a Fornetti elkezdhetne gondolkodni rajta, hogy elkezdi gyártani, itthon ugyanis pillanatok alatt elfogyott az egész. Nagyon egyszerű elkészíteni, remélem, nektek is tetszeni fog!
Hurkás táskák olívával, paradicsommal, kukoricával
A leveles tésztát lisztezett deszkán csomagonként 2 mm-esre nyújtjuk, egy 40x40 cm-es négyzetet kell kapnunk. Felverjük a tojást, megkenjük vele a tésztát. Téglalapokat vágunk belőle, összesen 12 darabot (először 4 csíkba, majd mindegyiket 6 részre vágjuk). Két darabot kereszt alakban egymásra helyezünk tojásos felükkel felfelé, majd a közepére helyezünk egy szelet hurkát, erre 1 kanál zöldségmix jön.
A szárakat egymásra hajtjuk, összenyomkodjuk az illesztéseket.
Megfordítva tepsibe helyezzük, tetejüket megkenjük a tojással, 180 fokos sütőben fél óra alatt megsütjük. Frissen, melegen a legfinomabb!
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!