2012. sze 14.

Snack olívával II. - Hurkás táska

írta: Hajós Ágnes
Snack olívával II. - Hurkás táska

Gyors nassolnivaló olajbogyóval, leveles tésztából

Ígéretem szerint kreáltam még egy nasit, amiben a spanyol olívabogyó kapta az egyik főszerepet. Szerintem a Fornetti elkezdhetne gondolkodni rajta, hogy elkezdi gyártani, itthon ugyanis pillanatok alatt elfogyott az egész. Nagyon egyszerű elkészíteni, remélem, nektek is tetszeni fog!

Hurkás táskák olívával, paradicsommal, kukoricával

 QAÍW

Hozzávalók 24 darabhoz:
2 csomag leveles tészta
1 szál véres hurka
20 dkg magozott olajbogyó
2 nagy, vastaghúsú paradicsom
1 cső kukorica
1 tojás
Liszt a nyújtáshoz
 
A hurkát félcentis karikákra vágjuk. A legegyszerűbb, ha kb. 15 percre a fagyasztóba tesszük, így a héját is könnyebb lehúzni. A paradicsomokat félbevágjuk, kivágjuk a zöldjét, kikaparjuk a magjait. Centis kockákra vágjuk. A kukoricacsőről levágjuk a szemeket, összekeverjük a paradicsomkockákkal és a lecsöpögtetett olajbogyókkal.

DSC_0560s

A leveles tésztát lisztezett deszkán csomagonként 2 mm-esre nyújtjuk, egy 40x40 cm-es négyzetet kell kapnunk. Felverjük a tojást, megkenjük vele a tésztát. Téglalapokat vágunk belőle, összesen 12 darabot (először 4 csíkba, majd mindegyiket 6 részre vágjuk). Két darabot kereszt alakban egymásra helyezünk tojásos felükkel felfelé, majd a közepére helyezünk egy szelet hurkát, erre 1 kanál zöldségmix jön.

DSC_0565s

A szárakat egymásra hajtjuk, összenyomkodjuk az illesztéseket.

DSC_0566s

DSC_0569s

Megfordítva tepsibe helyezzük, tetejüket megkenjük a tojással, 180 fokos sütőben fél óra alatt megsütjük. Frissen, melegen a legfinomabb!

YÍSEGH

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

paradicsom olajbogyó véres hurka kukorica leveles tészta