2013. jan 24.

Két libát egy csapásra

írta: Hajós Ágnes
Két libát egy csapásra

Teában fürdő libacomb, hófehér sajtos rizzsel - ezt ki kell próbálnotok!

A következő recept ismét versenyre készült. Ez alkalommal azonban rögtön két helyre is pályázok. A VKF. 54. fordulójának témája:

Kávét vagy teát?


azaz ezekkel készült ételeket lehet bemutatni Coffeinmentes blogján. A névnapomra megleptem magam egy "kis" libacombbal, ezt bolondítottam meg teával.

A másik megmérettetés Stahl Juditnál folyik. Nem adom fel, hogy egyszer kiírja a nevem és eredményt is érjek el, ezért erre is beneveztem. Tehát az ott bemutatott Dilmah teából vettem két fajtát, mert nem tudtam választani (nagyon finomak, teaimádóknak ajánlom!) és nekiálltam. Ez lett belőle:

Kiegészítés 14.11.13.-án: Ezzel egyik helyen sem nyertem, de a másik teás receptemmel, az Almatortával harmadik lettem:)

Teában pácolt gyümölcsös libacombok krémes rizzsel
DSC_1463s

Hozzávalók 2 főre:

2 nagy libacomb

1 filter narancsos-gyömbéres tea

1 filter almás-fahéjas-vaníliás tea

40 dkg erdei gyümölcs (esetleg fagyasztott)

2 narancs

2 alma

Só, bors

1 ek méz

1 púpos kk csípős curry

10 dkg basmati rizs

5 dkg krémsajt

10 dkg reszelt könnyen olvadó sajt

Fél csokor petrezselyem

1 púpozott kk őrölt görögszéna-mag

 

A combokat alaposan megsózom, borsozom. Egy serpenyőt felhevítek, a combokat bőrrel lefelé belefektetem. Addig sütöm, míg megpirul és jó sok zsír kisül belőle. Ezt félretesszük.

Egy liter vizet felforralunk, kiáztatjuk benne a filtereket. A combokat egy tálba tesszük, leöntjük a kicsit kihűlt teával, egy éjszakán át érleljük.

Másnap egy tepsibe tesszük az erdei gyümölcsöt, a meghámozott és cikkekre vágott almát és narancsot.

DSC_1461s

Meglocsoljuk a mézzel, ráfektetjük a combokat bőrrel felfelé, ráöntjük a teát is. Befedjük alufóliával és 150 fokos sütőben kb. 3 órát sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, feljebb tekerjük a lángot és ropogósra sütjük a bőrt a combokon, kiemeljük, melegen tartjuk. A visszamaradt gyümölcsös ragu tetejéről lemerünk annyi zsírt, amennyit csak tudunk, a többit átmerjük egy lábasba és a curry-t beleszórva besűrítjük.

A hús sülése közben elkészíthetjük a krémes rizst.  A rizst szokás szerint megfőzzük. Mikor kész és még forró, belekeverjük a görögszéna-magot, a krémsajtot, a frissen apróra vágott petrezselymet és a reszelt sajtot. Addig keverjük, míg teljesen elolvad, fogyasztásig melegen tartjuk.

Tálaláskor egy combot tányérra szedünk, mellékanalazunk a gyümölcsös raguból és a rizsből.

DSC_1466s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

alma tea narancs sajt rizs curry petrezselyem krémsajt libacomb erdei gyümölcs görögszéna