Luxus - gyorsan
Pácolt kacsamell szarvasgombás tésztával
Van, hogy néha olyan vendégeket várunk, akiket el szeretnénk kápráztatni. Ez azért nem jelenti azt, hogy egész délelőtt a konyhában kell forgolódnunk, és fáradt ábrázattal feltálalni a mesterművet. A következő főfogás maximum egy óra alatt elkészíthető, persze azon kívül, hogy előző este bepácoljuk. "Csak" néhány minőségi alapanyag kell és a legrosszabb anyós is elismerően fog nyilatkozni a tudományunkról :)
Pikáns mézes joghurtban pácolt kacsamell szarvasgomba-pestós tésztával
Hozzávalók 4 főre:
80 dkg kacsamell
4 dl görög joghurt
3 ek méz
2 kk harissa
2 kk vaj
2 ek olívaolaj
25 dkg szélesmetélt
8 kk szarvasgomba pesto
1 tulipánpaprika (vagy fél chili)
Só
A joghurtba keverjük a mézet és a harissát, bekenjük vele a (bőrén négyzet alakban sűrűn bevagdalt) kacsamellet, egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A tésztát kifőzzük, a tulipánpaprikát apróra vágjuk. Mikor kész, a tésztát leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük. Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, összeforgatjuk rajta a tésztát a paprikával és a pestoval.
Letörölgetjük a kacsamelleket, bőrükkel lefelé forró, száraz serpenyőbe tesszük. Mikor kiolvadt a zsír és ropogós a bőr, a többi oldalát is körbesütjük. Utána 180 fokos sütőbe toljuk bőrével felfelé, 10-15 perc alatt készre sütjük.
A mellet felszeleteljük, megsózzuk, a kész tésztán tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!