2013. már 05.

Luxus - gyorsan

írta: Hajós Ágnes
Luxus - gyorsan

Pácolt kacsamell szarvasgombás tésztával

Van, hogy néha olyan vendégeket várunk, akiket el szeretnénk kápráztatni. Ez azért nem jelenti azt, hogy egész délelőtt a konyhában kell forgolódnunk, és fáradt ábrázattal feltálalni a mesterművet. A következő főfogás maximum egy óra alatt elkészíthető, persze azon kívül, hogy előző este bepácoljuk. "Csak" néhány minőségi alapanyag kell és a legrosszabb anyós is elismerően fog nyilatkozni a tudományunkról :)

 

Pikáns mézes joghurtban pácolt kacsamell szarvasgomba-pestós tésztával

 DSC_1219s

Hozzávalók 4 főre:

80 dkg kacsamell

4 dl görög joghurt

3 ek méz

2 kk harissa

2 kk vaj

2 ek olívaolaj

25 dkg szélesmetélt

8 kk szarvasgomba pesto

1 tulipánpaprika (vagy fél chili)

 

A joghurtba keverjük a mézet és a harissát, bekenjük vele a (bőrén négyzet alakban sűrűn bevagdalt) kacsamellet, egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A tésztát kifőzzük, a tulipánpaprikát apróra vágjuk. Mikor kész, a tésztát leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük. Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, összeforgatjuk rajta a tésztát a paprikával és a pestoval.

Letörölgetjük a kacsamelleket, bőrükkel lefelé forró, száraz serpenyőbe tesszük. Mikor kiolvadt a zsír és ropogós a bőr, a többi oldalát is körbesütjük. Utána 180 fokos sütőbe toljuk bőrével felfelé, 10-15 perc alatt készre sütjük.

 A mellet felszeleteljük, megsózzuk, a kész tésztán tálaljuk.

 

DSC_1223s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

tészta szarvasgomba kacsamell