2013. júl 15.

Egzotikum egy gyors tésztában

írta: Hajós Ágnes
Egzotikum egy gyors tésztában

Üvegtészta, kókusztej, chili - 30 perc és kész is

Sokan nem merik kipróbálni a távol-keleti konyha egyszerű de nagyszerű remekműveit, félnek a furcsa ízektől meg a "bonyolult" alapanyagoktól. De az igazság az, hogy több milliárd ember nem tévedhet, ezek az ételek is isteni finomak, és egyáltalán nem ördöngösség az elkészítésük. Mindössze egy ismerőst kell találni, aki jár olyan bolt környékén, ahol az alap dolgokat be lehet szerezni, ezeket és az általunk ismert zöldségekkel-húsokkal kombinálni. És kész.

Nemrég én is kicsit beleuntam a magyar konyhába, de nem akartam órákat a konyhában lenni, összedobtam egy kis tésztás husit. Összesen, szeleteléssel-pucolással együtt fél óra volt. De másnap, hidegen is nagyon finom.

Csirkés üvegtészta kevert stílusban

 DSC_2078s

Hozzávalók 4 főre:

50 dkg csirkemell

5 gerezd fokhagyma

2-3 chili

1 thai citromfű

1 konzerv kókusztej

20 dkg üvegtészta

1 csokor petrezselyem

15 dkg reszelt sajt

4 ek szójaszósz

2 ek olívaolaj

 

Az üvegtésztát egy tálba tesszük, leöntjük annyi forró vízzel, ami ellepi.

A csirkemellet keresztben felszeleteljük. A fokhagymát és a chilit is felkarikázzuk (aki nem szereti a csípős ízeket, magozza is ki). Az olívaolajat felforrósítjuk. Rádobjuk a fokhagymát és a chilit, pár keverés után mehet hozzá a csirkemell is. Mikor kifehéredett, ráöntjük a kókusztejet, kicsit besűrítjük. Beleöntjük a szójaszószt, apróra vágott petrezselymet, reszelt sajtot. Beletesszük a lecsepegtetett tésztát is. Összeforraljuk, és tálalhatjuk is.

DSC_2083s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

csirkemell kókusztej üvegtészta