Egzotikum egy gyors tésztában
Üvegtészta, kókusztej, chili - 30 perc és kész is
Sokan nem merik kipróbálni a távol-keleti konyha egyszerű de nagyszerű remekműveit, félnek a furcsa ízektől meg a "bonyolult" alapanyagoktól. De az igazság az, hogy több milliárd ember nem tévedhet, ezek az ételek is isteni finomak, és egyáltalán nem ördöngösség az elkészítésük. Mindössze egy ismerőst kell találni, aki jár olyan bolt környékén, ahol az alap dolgokat be lehet szerezni, ezeket és az általunk ismert zöldségekkel-húsokkal kombinálni. És kész.
Nemrég én is kicsit beleuntam a magyar konyhába, de nem akartam órákat a konyhában lenni, összedobtam egy kis tésztás husit. Összesen, szeleteléssel-pucolással együtt fél óra volt. De másnap, hidegen is nagyon finom.
Csirkés üvegtészta kevert stílusban
Hozzávalók 4 főre:
50 dkg csirkemell
5 gerezd fokhagyma
2-3 chili
1 thai citromfű
1 konzerv kókusztej
20 dkg üvegtészta
1 csokor petrezselyem
15 dkg reszelt sajt
4 ek szójaszósz
2 ek olívaolaj
Az üvegtésztát egy tálba tesszük, leöntjük annyi forró vízzel, ami ellepi.
A csirkemellet keresztben felszeleteljük. A fokhagymát és a chilit is felkarikázzuk (aki nem szereti a csípős ízeket, magozza is ki). Az olívaolajat felforrósítjuk. Rádobjuk a fokhagymát és a chilit, pár keverés után mehet hozzá a csirkemell is. Mikor kifehéredett, ráöntjük a kókusztejet, kicsit besűrítjük. Beleöntjük a szójaszószt, apróra vágott petrezselymet, reszelt sajtot. Beletesszük a lecsepegtetett tésztát is. Összeforraljuk, és tálalhatjuk is.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!