Csirkemell és rizs - félre az unalmas ételekkel!
Szemrevaló mellek zöld-fehér környezetben :)
Történt egyszer, hogy nem értem rá vásárolni, páromat küldtem el. Mondtam, hogy vegyen valami csirkét, aztán majd összeütök belőle valamit. Igazából tele volt a hűtő mindennel, csak hús nem volt, így gondoltam, akármi jöhet, alkothatok. Beállított az én drágám egy csontos csirkemellel, amiről be kell valljam, sose vettem. Nem tartom praktikusnak, a mellet száraznak tartom, ha mégis veszek, akkor meg a csontra nincs szükség. De mindegy, most ez volt ákciós, rajtam meg nehogy már kifogjon!
Valamelyik csatornán láttam egy műsort, amiben az aktuális sztárszakács olyan csirkemellet készített, aminek a bőre alá betömködött egy csomó fűszervajat. Most ez ugrott be, az ötletet alapul véve pedig kisütöttem a következőt:
Zöldfűszeres vajas csirkemell és rizs avokádóval
Hozzávalók 4 főre:
2 nagyméretű csontos, bőrös csirkemell
15 dkg vaj
Összesen 2 marék friss fűszernövény (bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, borsikafű, stb.)
Só, bors
2 gerezd fokhagyma
15 dkg rizs
2 ek olaj
2 érett avokádó
A vajat hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni, hozzákeverjük az apróra vágott fűszernövényeket, átnyomott fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk. Az egészet 3 részre osztjuk. A csirkemellek minden oldalát sózzuk, borsozzuk, bőrük alatt egy-egy adag fűszeres vajat eloszlatunk. Egy kiolajozott tepsire ültetjük, 180 fokos sütőben 45-60 perc alatt megsütjük (sütőfüggő).
Közben a rizst megfőzzük, a maradék fűszeres vajat összekeverjük vele.
Tálaláskor húst tálra ültetjük, a rizzsel körítjük, az avokádót rácikkezzük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!