2013. sze 26.

Halpaprikás túrós csuszával, egyetlen magyaros étlapról sem hiányozhat

írta: Hajós Ágnes
Halpaprikás túrós csuszával, egyetlen magyaros étlapról sem hiányozhat

Tejfölös halétel a pörkölt kedvelőinek

Ritkán készítek halat. Valami oknál fogva, így felnőttkoromra csak ritkán kívánom meg. Nem a szálkák miatt, csak valahogy így alakul. Viszont a halpaprikás az az étel, ami bármikor jöhet, mellé pedig az elmaradhatatlan kapros-túrós csusza.

Szerintem, aki nem nagyon szereti a halat, ezt a kombinációt akkor is próbálja ki, pozitívan fog csalódni!

Harcsapaprikás kapros-túrós csuszával

 DSC_1875s

Hozzávalók 4 főre:

70 dkg harcsafilé

1 közepes hagyma

1 púpozott kk pirospaprika

1 dl tejföl

1 púpozott kk liszt

3 ek olaj

25 dkg csuszatészta

25 dkg túró

3 ek kapor

Só, bors

 

A csuszatésztát bő, forró vízben kifőzzük.

Közben a hagymát apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, pár keverés után hozzáadjuk a 2 cm-es kockákra vágott halfilét. Fehéredésig kevergetjük, és felöntjük a feléig vízzel. A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd a hal levével elkeverve felhígítjuk. 2 perc rotyogtatás után hozzákeverjük a habarást, majd megvárjuk, míg besűrűsödik.

Mikor a tészta kész, leszűrjük. Összekeverjük az összenyomkodott túróval és a kaporral, sózzuk, borsozzuk.

A kész halpaprikással tálaljuk.

DSC_1873s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

harcsa hal túró tészta kapor