Halpaprikás túrós csuszával, egyetlen magyaros étlapról sem hiányozhat
Tejfölös halétel a pörkölt kedvelőinek
Ritkán készítek halat. Valami oknál fogva, így felnőttkoromra csak ritkán kívánom meg. Nem a szálkák miatt, csak valahogy így alakul. Viszont a halpaprikás az az étel, ami bármikor jöhet, mellé pedig az elmaradhatatlan kapros-túrós csusza.
Szerintem, aki nem nagyon szereti a halat, ezt a kombinációt akkor is próbálja ki, pozitívan fog csalódni!
Harcsapaprikás kapros-túrós csuszával
Hozzávalók 4 főre:
70 dkg harcsafilé
1 közepes hagyma
1 púpozott kk pirospaprika
1 dl tejföl
1 púpozott kk liszt
3 ek olaj
25 dkg csuszatészta
25 dkg túró
3 ek kapor
Só, bors
A csuszatésztát bő, forró vízben kifőzzük.
Közben a hagymát apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, pár keverés után hozzáadjuk a 2 cm-es kockákra vágott halfilét. Fehéredésig kevergetjük, és felöntjük a feléig vízzel. A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd a hal levével elkeverve felhígítjuk. 2 perc rotyogtatás után hozzákeverjük a habarást, majd megvárjuk, míg besűrűsödik.
Mikor a tészta kész, leszűrjük. Összekeverjük az összenyomkodott túróval és a kaporral, sózzuk, borsozzuk.
A kész halpaprikással tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!