2013. okt 03.

Kevert stílusban

írta: Hajós Ágnes
Kevert stílusban

Keleties hangulatú étel csirkemellel, őzlábgombával

Ez a gyönyörű őszi idő kedvez a gombák növekedésének, a pöfeteg mellett őzlábgomba is akad tömegével. Az ára kifejezetten olcsó a többi erdei gombához képest és mégis valami különlegességet tudunk az asztalra tenni.

Most egy igazán gyors ételt mutatnék, amit a gombán kívül két, keleti boltokban kapható hozzávaló tesz különlegessé. Az egész kész van fél óra alatt, és ügyesebbeknek ebbe a hús szeletelése és az elpakolás is beletartozik. Köretnek én rizst fogyasztottam, de rizstésztával vagy köret nélkül, pitával tökéletes lehet.

Szezámos, keleties csirke őzlábgombával

DSC_3722s
 

Hozzávalók 4 főre:

60 dkg csirkemell filé

30 dkg őzlábgomba

1 chili

3 ek ketjap kental (melasz)

3 ek osztrigaszósz

10 dkg gyöngyhagyma

1 nagy gerezd fokhagyma

2 ek szezámmag

2 ek dióolaj (Donum Terrae)

1 csokor petrezselyem

20 dkg basmati rizs

 

A gyöngyhagymát megtisztítjuk, ha túl nagy, kettévágjuk. Az őzlábgombák szárát letörjük, félretesszük, a kalapot kétcentis kockákra vágjuk. A csirkemellet felcsíkozzuk, a fokhagymát apróra vágjuk. A dióolajat egy wokban felforrósítjuk, rádobjuk a gyöngyhagymát, megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, szezámmagot és az apróra vágott chilit (aki nem szereti csípősen, magozza ki). Mikor megérezzük a fokhagyma illatát, adjuk hozzá a csirkemellet. Beleöntjük a ketjap-ot és az osztrigaszószt. Pár perc keverés után mehet bele a gomba. Ismét néhány percig kevergetve sütjük, majd kóstolás után ízlés szerint sózzuk. A petrezselymet apróra vágjuk, miután elzártuk a lángot, belekeverjük az ételbe. Rizzsel tálaljuk.

DSC_3726s

DSC_3728s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

gomba fokhagyma rizs csirkemell