2013. okt 04.

Luxusreggeli - omlett vargányával

írta: Hajós Ágnes
Luxusreggeli - omlett vargányával

Laktató, isteni tojásétel pirított gombával és rukkolával

Már többször említettem, hogy gyengéim a reggeli lakomák. Tojás minden mennyiségben és fajtában jöhet, ez mellé (jelen esetben fölé) szoktam még valami különlegeset készíteni.

A vargányaszezon közepén természetesen kihagyhatatlan a sült gomba, a többi hozzávalóval együtt pedig szerintem bárkit le lehet venni a lábáról. Legalábbis engem biztos.

Omlett rukkolával, vargányával, szezámos öntettel

DSC_250

Hozzávalók 2 főre:

3 tojás + 2 tojás sárgája

Fél dl tej

2 ek olaj

15 dkg vargánya

1 ek olívaolaj

Fél csomag (10 dkg) rukkola

1 dl szezámolaj

2 ek gránátalmaecet

Csipet só, bors

 

Az öntethez a tojássárgákat habverővel keverni kezdjük. Cseppenként hozzáadjuk a szezámolajat, míg majonézsűrűségű lesz. Ekkor megsózzuk és hozzákeverjük a gránátalmaecetet. Fogyasztási hűtőben tartjuk.

A vargányát nagyobb darabokra vágjuk, az olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Közben felverjük a 3 tojást, hozzáadjuk a tejet, megsózzuk. Két részletben, egy-egy ek olajon, alacsony lángon omlettet sütünk (ajánlatos két kisebb serpenyővel dolgozni).

Négybe hajtva tányérra tesszük, ráhalmozzuk a rukkolát, erre tesszük a sült gombákat, meglocsoljuk az öntettel. Azonnal tálaljuk.

DSC_3424s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

tojás gomba vargánya rukkola