Luxusreggeli - omlett vargányával
Laktató, isteni tojásétel pirított gombával és rukkolával
Már többször említettem, hogy gyengéim a reggeli lakomák. Tojás minden mennyiségben és fajtában jöhet, ez mellé (jelen esetben fölé) szoktam még valami különlegeset készíteni.
A vargányaszezon közepén természetesen kihagyhatatlan a sült gomba, a többi hozzávalóval együtt pedig szerintem bárkit le lehet venni a lábáról. Legalábbis engem biztos.
Omlett rukkolával, vargányával, szezámos öntettel
Hozzávalók 2 főre:
3 tojás + 2 tojás sárgája
Fél dl tej
2 ek olaj
15 dkg vargánya
1 ek olívaolaj
Fél csomag (10 dkg) rukkola
1 dl szezámolaj
2 ek gránátalmaecet
Csipet só, bors
Az öntethez a tojássárgákat habverővel keverni kezdjük. Cseppenként hozzáadjuk a szezámolajat, míg majonézsűrűségű lesz. Ekkor megsózzuk és hozzákeverjük a gránátalmaecetet. Fogyasztási hűtőben tartjuk.
A vargányát nagyobb darabokra vágjuk, az olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Közben felverjük a 3 tojást, hozzáadjuk a tejet, megsózzuk. Két részletben, egy-egy ek olajon, alacsony lángon omlettet sütünk (ajánlatos két kisebb serpenyővel dolgozni).
Négybe hajtva tányérra tesszük, ráhalmozzuk a rukkolát, erre tesszük a sült gombákat, meglocsoljuk az öntettel. Azonnal tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!