Négysajtos csirkecomb salátával - könnyű, friss ebéd kevés munkával
Gyorsan, egészségesen csirkével és sajttal
Van az úgy, hogy az ebéd elkészítésére pont nincs időnk, de a sült csirkecomb illata..... na, az most hiányzik.
A következő fogást több kedvenc ételem ihlette. Először is a kedvenc pizzám, a négysajtos, paradicsommal. Másodszor pedig az általam egyszer véletlenül feltalált citromos majonézkrém hiánya, ezt is régen ettem.
Szóval ezekkel az ötletekkel felvértezve ugrottam neki főzni. Szerencsére az előkészültek max. 10 percet vesznek igénybe, ezután csak várni kell, míg megsül a csirke.
Négysajtos csirkecomb paradicsommal, citromos-majonézes salátával
Hozzávalók 4 főre:
6 egész csirkecomb
3 nagy paradicsom
10-10 dkg edami, karaván, ementáli és camembert sajt
Olívaolaj
Só, bors
2 ek oregánó
2 salátaszív (a saláta nem túl nagy, sárgásabb, ropogósabb levelei)
2 adag citromos majonéz
Egy tepsit kiolajozunk, belefektetjük a sózott, borsozott, 1 ek oregánóval megszórt csirkecombokat. A paradicsomokat felkarikázzuk, rátesszük a húsra, megszórjuk a másik ek oregánóval. A sajtokat a camembert kivételével lereszeljük, rászórjuk a paradicsomra, majd a felszeletelt camembert következik.
190 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Az elején lefedve, az utolsó 10 percben anélkül.
Közben a salátát leveleire szedjük (ami nagyobb, kettétéphetjük), egy salátás tálban összeforgatjuk a majonézzel.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!