2013. okt 20.

Négysajtos csirkecomb salátával - könnyű, friss ebéd kevés munkával

írta: Hajós Ágnes
Négysajtos csirkecomb salátával - könnyű, friss ebéd kevés munkával

Gyorsan, egészségesen csirkével és sajttal

Van az úgy, hogy az ebéd elkészítésére pont nincs időnk, de a sült csirkecomb illata..... na, az most hiányzik.

A következő fogást több kedvenc ételem ihlette. Először is a kedvenc pizzám, a négysajtos, paradicsommal. Másodszor pedig az általam egyszer véletlenül feltalált citromos majonézkrém hiánya, ezt is régen ettem.

Szóval ezekkel az ötletekkel felvértezve ugrottam neki főzni. Szerencsére az előkészültek max. 10 percet vesznek igénybe, ezután csak várni kell, míg megsül a csirke.

 

Négysajtos csirkecomb paradicsommal, citromos-majonézes salátával

DSC_0716s 

Hozzávalók 4 főre:

6 egész csirkecomb

3 nagy paradicsom

10-10 dkg edami, karaván, ementáli és camembert sajt

Olívaolaj

Só, bors

2 ek oregánó

 

2 salátaszív (a saláta nem túl nagy, sárgásabb, ropogósabb levelei)

2 adag citromos majonéz

 

Egy tepsit kiolajozunk, belefektetjük a sózott, borsozott, 1 ek oregánóval megszórt csirkecombokat. A paradicsomokat felkarikázzuk, rátesszük a húsra, megszórjuk a másik ek oregánóval. A sajtokat a camembert kivételével lereszeljük, rászórjuk a paradicsomra, majd a felszeletelt camembert következik.

190 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Az elején lefedve, az utolsó 10 percben anélkül.

Közben a salátát leveleire szedjük (ami nagyobb, kettétéphetjük), egy salátás tálban összeforgatjuk a majonézzel.

DSC_0715s

DSC_0712s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

saláta citrom sajt csirkecomb oregano camembert karaván ementáli edami