Diós saláta paprikával, indul a fogyókúra!
Színes, gyors saláta az újévi fogadalom első napjára
Nekem egyetlen újévi fogadalmam van, méghozzá az, hogy lefogyok. Elég nehéz dolgom van, hiszen pajzsmirigy-alulműködésben szenvedek, ráadásul elég súlyosban. Az orvos azt mondta, hogy kizárt, hogy fogyni tudjak, de nem fogom feladni. Világ életemben vékony voltam, az elmúlt öt évben pedig már egy nagyobb levegővételtől is hízok és már nagyon idegesít, nem tudom elfogadni ezt az állapotot.
Természetesen a főzést és az ételkészítést nem hagyom abba, de az év első pár hónapja nekem nagyon kemény diétáról fog szólni. A családomat viszont nem akarom kitenni az aszkéta életmódomnak, semmi szükségük rá, tehát a szenvedélyemet továbbra is kiélhetem :)
Az évet a blogon egy isteni salátával kezdem, ezzel adva egy ötletet, hogy szénhidrátszegényen is lehet finomat enni, ebből egy kisebb adagot magamnak is megengedhetek :)
Duplán diós saláta
Hozzávalók 4 főre:
1 fej jégsaláta
10 ek dió
2 nagy kápia
Az öntethez:
2 tojás sárgája
1,5 dl napraforgó olaj
0,5 dl dióolaj (Donum Terrae)
2 kk (igazi) citromlé
2 ek joghurt
2 ek tejföl
2 ek apróra vágott petrezselyem
Só, bors
A salátát és a paprikát vékonyan felcsíkozzuk, a diót durvára törjük, száraz serpenyőben megpirítjuk.
Az öntethez a tojások sárgáját elkezdjük keverni habverővel, a kétféle olajat cseppenként adjuk hozzá. Sűrű majonézállagot kell, hogy kapjunk. Simára keverjük a többi hozzávalóval, beleforgatjuk a saláta és paprikacsíkokat, és 3 ek kivételével a diót. Ezt tálaláskor szórjuk a saláta tetejére.