2014. jan 02.

Diós saláta paprikával, indul a fogyókúra!

írta: Hajós Ágnes
Diós saláta paprikával, indul a fogyókúra!

Színes, gyors saláta az újévi fogadalom első napjára

Nekem egyetlen újévi fogadalmam van, méghozzá az, hogy lefogyok. Elég nehéz dolgom van, hiszen pajzsmirigy-alulműködésben szenvedek, ráadásul elég súlyosban. Az orvos azt mondta, hogy kizárt, hogy fogyni tudjak, de nem  fogom feladni. Világ életemben vékony voltam, az elmúlt öt évben pedig már egy nagyobb levegővételtől is hízok és már nagyon idegesít, nem tudom elfogadni ezt az állapotot.

Természetesen a főzést és az ételkészítést nem hagyom abba, de az év első pár hónapja nekem nagyon kemény diétáról fog szólni. A családomat viszont nem akarom kitenni az aszkéta életmódomnak, semmi szükségük rá, tehát a szenvedélyemet továbbra is kiélhetem :)

Az évet a blogon egy isteni salátával kezdem, ezzel adva egy ötletet, hogy szénhidrátszegényen is lehet finomat enni, ebből egy kisebb adagot magamnak is megengedhetek :)

Duplán diós saláta

 DSC_4822s

Hozzávalók 4 főre:

1 fej jégsaláta

10 ek dió

2 nagy kápia

 

Az öntethez:

2 tojás sárgája

1,5 dl napraforgó olaj

0,5 dl dióolaj (Donum Terrae)

2 kk (igazi) citromlé

2 ek joghurt

2 ek tejföl

2 ek apróra vágott petrezselyem

Só, bors

 

A salátát és a paprikát vékonyan felcsíkozzuk, a diót durvára törjük, száraz serpenyőben megpirítjuk.

Az öntethez a tojások sárgáját elkezdjük keverni habverővel, a kétféle olajat cseppenként adjuk hozzá. Sűrű majonézállagot kell, hogy kapjunk. Simára keverjük a többi hozzávalóval, beleforgatjuk a saláta és paprikacsíkokat, és 3 ek kivételével a diót. Ezt tálaláskor szórjuk a saláta tetejére.

DSC_4827s

DSC_4824s

 

Szólj hozzá

saláta dió kápia