2014. jan 13.

Oreo, a népszerű keksz otthoni változatban

írta: Hajós Ágnes
Oreo, a népszerű keksz otthoni változatban

Népszerű csokis-vaníliás keksz, egyszerű és mennyei

Én nem vagyok igazán édesszájú, de a családban körülöttem mindenki. A kekszsütés is rosszul indult nálam, első próbálkozás alakalmával nem tudtam, mikor jó. Mikor színre stimmelt, akkor az állaga nem volt megfelelő. Mikor megkeményedett a sütőben, addigra meg is égett. Vagy sokáig hagytam a sütőpapíron, az meg rágyógyult, nem lehetett letépni. Szóval a lényeg: ha megérezzük az illatát, és kb. úgy néz ki, mint a fényképen, kivesszük a sütőből. Pár percet hagyjuk hűlni, addigra kicsit szilárdul és könnyen lehúzható a sütőpapírról. Rácson kihűtjük.

Az egyik legfinomabb sokak szerint az oreo keksz. Itthon is reprodukálható - természetesen nem lesz olyan szép, mint a bolti, dehát mégiscsak mi sütöttük, az íze pedig pótol mindenért.

Az eredeti recept itt található, és Gesztenye által ismerhettük meg magyarul itt :)

Oreo keksz házilag

 DSC_2660s

Hozzávalók:

A tésztához:

1 ¼ csésze liszt (1 csésze = 2,5 dl)

½ csésze cukrozatlan kakaópor

1 tk sütőpor

Csipet só

1 ½ csésze cukor

140 g puha (de nem folyós) vaj

1 tojás

 

A krémhez:

100 g vaj

2 csésze porcukor

1 rúd vanília magjai

 

A tésztához valókat összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, 1 órára hűtőbe tesszük. A krémhez valókat is összekeverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik.

A tésztát enyhén lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, 3 cm átmérőjű köröket szaggatunk. 180 fokos sütőben, sütőpapíros tepsiken 8-10 perc alatt megsütjük. Mikor kivesszük, kicsit hűtjük, majd még langyosan levesszük a sütőpapírról, rácson kihűtjük. Ha teljesen hideg, megkenjük a krémmel és kettőt-kettőt összeragasztunk.

DSC_2659s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

keksz vanília kakaó