2014. jan 17.

Majonézes saláták II.

írta: Hajós Ágnes
Majonézes saláták II.

Tabáni saláta diétásan, megvariálva

Múltkor a helyi multiban sétálgatva megakadt a szemem egy kész salátán, ez volt a Tabáni saláta. Mivel kizárt, hogy ilyen helyen készételt vegyek (ki tudja, mi van benne), inkább megkértem a kedves eladót, hogy mondja már el, mik az összetevők. Aztán itthon is utánanéztem és kiderült, hogy igazából mások ezt ismerik, csak én nem...

Na, mindegy, megkívántam, de a diétám miatt kihagytam belőle a burgonyát, meg... igazából teljesen átalakítottam :) De nagyon finom lett, mindenkinek ajánlom, aki eddig nem ismerte vagy aki a szokásostól eltérőt szeretne az asztalra tenni.

 

Tabáni saláta – könnyedebben

 DSC_3929s

Hozzávalók 4 főre:

2 salátaszív (a fejes saláta belső, sárgásabb, ropogósabb része)

10 dkg jó minőségű párizsi

1 nagy fej lilahagyma

1 kaliforniai paprika

5 főtt tojás

 

2 tojás sárgája

1 dl semleges ízű olaj (napraforgó vagy repce)

1 ek gránátalmaecet (Donum Terrae) vagy vörösborecet

Kevés só, bors

 

A párizsit, a lilahagymát és a paprikát vékonyra csíkozzuk. A főtt tojásokat nyolc darabba vágjuk, a nagyobb salátaleveleket két darabba tépjük. Egy salátástálban összekeverjük a saláta hozzávalóit.

Az öntethez elkeverjük az olajat, az ecetet, csipet sót és borsot a tojássárgákkal (nem kell majonézt keverni, csak olyan sűrű legyen, mint egy átlag salátaöntet).

Mindkettőt behűtjük, csak tálalás előtt keverjük össze.

DSC_3932s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

saláta paprika lilahagyma párizsi gránátalmaecet