Majonézes saláták II.
Tabáni saláta diétásan, megvariálva
Múltkor a helyi multiban sétálgatva megakadt a szemem egy kész salátán, ez volt a Tabáni saláta. Mivel kizárt, hogy ilyen helyen készételt vegyek (ki tudja, mi van benne), inkább megkértem a kedves eladót, hogy mondja már el, mik az összetevők. Aztán itthon is utánanéztem és kiderült, hogy igazából mások ezt ismerik, csak én nem...
Na, mindegy, megkívántam, de a diétám miatt kihagytam belőle a burgonyát, meg... igazából teljesen átalakítottam :) De nagyon finom lett, mindenkinek ajánlom, aki eddig nem ismerte vagy aki a szokásostól eltérőt szeretne az asztalra tenni.
Tabáni saláta – könnyedebben
Hozzávalók 4 főre:
2 salátaszív (a fejes saláta belső, sárgásabb, ropogósabb része)
10 dkg jó minőségű párizsi
1 nagy fej lilahagyma
1 kaliforniai paprika
5 főtt tojás
2 tojás sárgája
1 dl semleges ízű olaj (napraforgó vagy repce)
1 ek gránátalmaecet (Donum Terrae) vagy vörösborecet
Kevés só, bors
A párizsit, a lilahagymát és a paprikát vékonyra csíkozzuk. A főtt tojásokat nyolc darabba vágjuk, a nagyobb salátaleveleket két darabba tépjük. Egy salátástálban összekeverjük a saláta hozzávalóit.
Az öntethez elkeverjük az olajat, az ecetet, csipet sót és borsot a tojássárgákkal (nem kell majonézt keverni, csak olyan sűrű legyen, mint egy átlag salátaöntet).
Mindkettőt behűtjük, csak tálalás előtt keverjük össze.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!