Cézár saláta csirkével, joghurttal
A jól ismert kedvenc nálam
Biztos sokan ismerik a Cézár salátát. Ez alapvetően egy végtelenül egyszerű étel, (alapból római) salátalevelek és az isteni öntet. Az éttermekben hajlamosak túlbonyolítani, felturbózni mindenféle zöldséggel, majonézes szósszal tálalják, de szerintem pont a kevés hozzávaló miatt érdekes.
Én most nem az eredeti verziót készítettem, mivel a szószt némi joghurttal kevertem, valamint sült csirkét és kenyérkockákat adtam hozzá.
Tálaláskor nem keverem össze a hozzávalókat, én így teszem asztalra, mindenki magának állíthatja össze. Én például sok kenyérkockával és rengeteg öntettel szeretem :)
Cézár saláta joghurtos öntettel
Hozzávalók 4 főre:
2 salátaszív (a saláta belső, sárgásabb levelei)
4 egész csirkecomb
2 ek olaj
Só, bors
4 szelet (szénhidrátcsökkentett) kenyér
Az öntethez:
2 dl natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 tojás sárgája
Só, bors
1 kk mustár
1 ek olívaolaj
2 kk citromlé
5 dkg edami vagy fehér cheddar sajt
Az öntethez a fokhagymát átnyomjuk, a többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk.
A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, egy akkora jénaiba tesszük, hogy elférjenek egymás mellett. Rácsorgatjuk az olajat, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk. 190 fokon háromnegyed óra alatt megsütjük, a bőre ropogós legyen. Kicsit kihűtjük, a húst letépkedjük a csontokról.
A kenyeret kis kockákra vágjuk, száraz serpenyőben megpirítjuk.
Tálaláskor a salátaleveleket elrendezzük egy nagy tálon (ha túl nagyok, kisebbre téphetjük). Rászórjuk a húst és a kenyérdarabkákat. végül meglocsoljuk az öntettel.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!