2014. feb 20.

A világ legegyszerűbb étele

írta: Hajós Ágnes
A világ legegyszerűbb étele

Tojáspörkölt, amit nem lehet elrontani

A mai írást abszolút kezdőknek ajánlom.

Anyukám szerint a paprikás krumpli viseli a fenti címet, de szerintem a tojáspörkölt az. Akik nem értenek a szakácsművészethez, viccesen annyit szoktak mondani, hogy ők csak tojást és teát tudnak főzni. Nos, ez az étel is kemény tojással kezdődik, ami ugye forrástól számítva 8 perccel készül el. Elvileg elronthatatlan.

A másik része, ami esetleg bonyolultabb lehet, az a rizsfőzés. Egyszerű a módszer egy lábasban 1 ek olajra öntünk egy kétdecis pohárnyi rizst, alágyújtunk. Fakanállal kevergetjük, míg kicsit kifehéredik, majd felöntjük két pohárnyi vízzel. Mikor felforrt, 1 mk sót beleszórunk, takarékra vesszük a lángot, lefedjük és pontosan 20 perc múlva elzárjuk. Még öt percet pihentetjük fedő alatt és fogyasztható is.

Szóval kezdők, fakanálra fel!

Tojáspörkölt, -paprikás

 DSC_5628s

Hozzávalók 4 főre:

12 főtt tojás

1 fej hagyma

1 ek pirospaprika

1 ek olaj

Só, bors

1 ek paprikakrém

1 dl tejföl

1 kk étk. keményítő vagy liszt

Rizs

 

A hagymát apróra vágjuk, az olajon közepes lángon sárgára pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, egyszer megkeverjük, jöhetnek bele a nyolcadokra vágott tojások. Óvatosan összekeverjük. Aláöntünk annyi vizet hogy ne lepje el, mikor felforrt, belekeverjük a keményítővel elkevert tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, rizzsel tálaljuk.

DSC_5635s

Szólj hozzá

tojás pörkölt tejföl