Gasztroblogger-találkozó, finom ételek és a kokainos kávé esete
Hawaii tekercs és sok nevetés :)
Tegnap bloggertalálkozón voltam. Nagyon jó érzés volt olyan csapatban lenni, ahol ennyire közös az érdeklődési kör :)
Itt és itt már találhatók beszámolók, én csak pár gondolatot szeretnék veletek megosztani. Abszolút optimista embernek tartom magam, néha nagy szükségem is van rá. A mai világban annyi irigységet, rosszindulatot tapasztalok, hogy kifejezetten feltöltődök, mikor ennyi pozitív emberrel van szerencsém találkozni. Igazi érdeklődés volt mindenkiben a másik iránt, jókat nevettünk, beszélgettünk.
Az egyik csúcs az volt, mikor Dina összekeverte az ásványvizet a pálinkával. Szép adagot öntött magának egy vizespohárba és meghúzta (bocs, de még mindig röhögnöm kell...), elvörösödött és még a szeme is könnyezett, de túlélte :D
A másik a kokainos kávé esete volt. Marka valami könnyű kávét kért a főúrtól, erre ő finoman megjegyezte, hogy hát igen, van olyan kokainos... (mármint koffeinmentes :D :D :D ). Visítás, szemtörölgetés...
Nekem korán mennem kellett, így lemaradtam a csoportképről, de remélem, nem felejtenek el...
Mindenki hozott valami finomságot, én egy tál sushit vittem (recept itt), valamint egy tál, a pizzákból ismert hawaii ízesítésű tekercset. Íme:
Hawaii tekercs
Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott leveles tészta
1 doboz konzerv kukorica (vagy 2 cső)
Fél ananász
20 dkg sajt
1 dl tejföl
20 dkg szeletelt sonka
Só, bors
4 kk szezámmag
1 tojás
Az ananászt megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük, a sonkát is felkockázzuk. A tejfölt megsózzuk, borsozzuk (amit én elfelejtettem, így utólag került rá). A leveles tésztát kiolvasztjuk, négyfelé vágjuk. Egyenként 2 mm vastagtéglalappá nyújtjuk. A hosszabbik oldal mentén a tészta kétharmadáig megkenjük tejföllel, a maradék részt a felvert tojással.
A tejfölös részen elosztjuk a kukorica, a sonka, az ananász és a sajt negyedét. Feltekerjük,
tepsibe tesszük. A végeit visszahajtjuk, összenyomkodjuk. Megkenjük tojással, megszórjuk a szezámmaggal.
200 (légkeverésesben 180) fokon aranybarnára sütjük. Langyosan, vagy hidegen szeleteljük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!