Hétköznapi tészta zöldségekkel, csirkemájjal
Maradékmentő ebéd paradicsommal, pillanatok alatt
Azért kapta ezt a címet a bejegyzés, mert a most következő tésztaétel tipikusan az a fajta, amit egy hétköznap fél óra alatt dobtam össze abból, amit a hűtőben találtam. Na, jó, a májat direkt vettem, csak még nem tudtam, mi lesz belőle. Az utóbbi időben egyre többször fordul elő, hogy kevés időm van főzni és ugye krumplis tészta se lehet minden nap...
Itt szeretném elmondani, hogy tévhit, hogy én minden nap különlegeset főzök. Szoktam palacsintát, tojásos nokedlit, sőt, csirkepörköltet is készíteni. Főképp a gyerekeim elég "maradiak" és az állandó harc helyett inkább beletörődtem a helyzetbe. Meg azért annál szerencsére kevesebb időm van, hogy minden nap órákig álljak a konyhában, hogy valami extrát alkossak.
Azért ez a tészta a különlegesebb kategóriába tartozik, egyáltalán nem időigényes, de nagyon finom:
Csirkemájas, koktélparadicsomos tészta fetával
Hozzávalók 4 főre:
30 dkg csirkemáj
20 dkg koktélparadicsom
2 közepes répa
1 kápia paprika
250 dkg állatfigurás száraztészta (lehet penne, vagy csavart tészta is)
15 dkg krémsajt
2 ek olívaolaj
20 dkg feta
Só, bors
A tésztát az előírás szerint megfőzzük, leszűrjük, de a főzővízből félreteszünk egy pohárral.
A májat falatnyi darabokra vágjuk, megszurkáljuk, borsozzuk. A répát és a kápiát gyufaméretűre szeleteljük. Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a répát. Pár perc után mehetnek hozzá a paprikacsíkok is, 5 perc után pedig a máj. Lejjebb vesszük a gázt, mikor a májak minden oldala megsült, beletesszük a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk. A krémsajtot addig kevergetjük, míg felolvad, beleöntjük a kész tésztát. Átkeverjük, kicsit rotyogtatjuk, kész is. Ha túl száraz lenne, a tészta főzővizével hígítsuk. Tálaláskor a fetát rámorzsoljuk a tetejére.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!