Palacsinta töltve, rántva, sósan
Gombás, sajtos palacsinta salátával (nem csak) felnőtteknek
Nemrég volt a nemzetközi palacsinta nap. A gyerekek természetesen megkapták a szokásos nutellásat, a felnőtteknek azonban valami komolyabbra gondoltam. Még régebben hallottam a rántott palacsintáról, de sosem készítettem. Meg is álmodtam kétfélét, egy májas töltelékeset és egy gombásat. Aztán májat elfelejtettem venni...
Szóval a gombát kombináltam egy kis sajttal, sajtkrémmel, lilahagymával, fűszerekkel... ami a kezembe került. Mondjuk a diétástól messze van, de az íze...!
Köretnek elég volt egy könnyű paradicsomsaláta, a kis batyuk úgyis íz- és szénhidrátbombák. Próbáljátok ki!
Gombás, sajtos rántott palacsinta
Hozzávalók 4 főre:
12 db palacsinta
10 dkg sonka
15 dkg sajt
2 tömlős sajt
25 dkg gomba
1 közepes lilahagyma
1 csokor petrezselyem
Só, bors
Liszt, tojás, zsemlemorzsa, bő olaj a sütéshez
A hagymát, gombát, sonkát felkockázzuk, 1 ek olajon megsütjük. Mikor langyosra hűlt, összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel, a lereszelt és a tömlős sajttal. Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, alaposan megborsozzuk.
A palacsinták szélére teszünk 1-1 nagy evőkanállal.
A két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük, hústűvel rögzítjük.
A szokásos módon bepanírozzuk, bő, forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük.
Ízlés szerint (én paradicsomsalátával) tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!