Az utolsó tökös recept 2014 tavaszán
Édes falatoznivaló, sütőtökkel, mandulával
Itt a tavasz, ez elkerülhetetlenül jelzi, hogy már nem nagyon lehet sütőtököt kapni. Én még tudtam egy utolsó darabot szerezni, el is készítettem belőle valamit, amit már régóta terveztem. Egy kedves ismerősöm még télen megosztott az oldalán egy nagyon érdekes receptet, annyira jól hangzott, hogy muszáj volt kipróbálnom!
Nem is tudom kategorizálni. Lehet köret valami szárnyas mellé, de vegetáriánusok önmagában is fogyaszthatják, ahogy azt Govinda teszi. Ő ugyanis az ötletgazda, az eredeti leírás itt. Próbáljátok ki, kivételesen finom!
Sütőtök kaporral, mandulával, édesen
Hozzávalók 4 főre: 1 nagy darab körte formájú sütőtök 5 ek darált mandula 5 ek barna cukor 3 ek kapor
A sütőtököt meghámozzuk, cikkekre vágjuk, magjait eltávolítjuk. 200 fokos sütőben puhára sütjük (kb. 40 perc). Kivéve langyosra hűtjük, levágjuk a héját, felkockázzuk. Meghempergetjük a mandula, cukor és kapor keverékében. Azonnal fogyaszthatjuk.