Évike sütijei III. - Pudingos-meggyes
A szokásos meggyes süti egy kicsit feldobva
Folytatom a méltán népszerű sorozatot. Most egy roppant egyszerű, de annál finomabb süteményt hoztam. Alapja a sokunk által ismert meggyes süti - aminek a receptje családonként változik, de az ízét mindenki ismeri. A tetejére puncsos puding került, rá reszelt csoki. Vigyázat, elég gyorsan fogy!
Pudingos meggyes
Hozzávalók:
6 tojás
30 dkg porcukor
30 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
Fél kg meggy
1 puncs puding
4 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
Fél tábla csokoládé
Vaj + liszt a tepsihez
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 10 percig keverjük 12 kanál forró vízzel. Hozzáadunk 30 dkg porcukrot, ezzel is sokáig keverjük (kb. 5 perc). Hozzáforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét, a lisztet és a sütőport. Kivajazunk, lisztezünk egy 35x45-ös tepsit, belesimítjuk a masszát. 170 fokos sütőbe toljuk. Mikor a teteje szilárdulni kezd, elosztjuk rajta a meggyet. Összesen kb. 40 perc alatt készre sütjük (időnként ellenőrizzük!).
Közben elkészítjük a krémet. A pudingot sűrűre főzzük 4 dl tejjel, kihűtjük. A vajat habosra keverjük 20 dkg porcukorral, majd a kihűlt puncs pudinggal.
A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, majd ráreszeljük a csokit.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!