2014. ápr 11.

Évike sütijei III. - Pudingos-meggyes

írta: Hajós Ágnes
Évike sütijei III. - Pudingos-meggyes

A szokásos meggyes süti egy kicsit feldobva

Folytatom a méltán népszerű sorozatot. Most egy roppant egyszerű, de annál finomabb süteményt hoztam. Alapja a sokunk által ismert meggyes süti - aminek a receptje családonként változik, de az ízét mindenki ismeri. A tetejére puncsos puding került, rá reszelt csoki. Vigyázat, elég gyorsan fogy!

Pudingos meggyes

 DSC_5573s1

Hozzávalók:

6 tojás

30 dkg porcukor

30 dkg liszt

1 zacskó sütőpor

Fél kg meggy

1 puncs puding

4 dl tej

25 dkg vaj

20 dkg porcukor

Fél tábla csokoládé

Vaj + liszt a tepsihez

 

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 10 percig keverjük 12 kanál forró vízzel. Hozzáadunk 30 dkg porcukrot, ezzel is sokáig keverjük (kb. 5 perc). Hozzáforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét, a lisztet és a sütőport. Kivajazunk, lisztezünk egy 35x45-ös tepsit, belesimítjuk a masszát. 170 fokos sütőbe toljuk. Mikor a teteje szilárdulni kezd, elosztjuk rajta a meggyet. Összesen kb. 40 perc alatt készre sütjük (időnként ellenőrizzük!).

Közben elkészítjük a krémet. A pudingot sűrűre főzzük 4 dl tejjel, kihűtjük. A vajat habosra keverjük 20 dkg porcukorral, majd a kihűlt puncs pudinggal.

A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, majd ráreszeljük a csokit.

DSC_5575s1

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

meggy csokoládé puding