Húsvét után...
A füstölt lé felhasználása egy új levesben
Igen, ilyenkor jönnek a szokásos ötletek a maradék tojás illetve sonka hasznosítására. Nekem viszont más jutott eszembe.
A maradék sonka-főzőlével már elkészült egy adag lencsefőzelék, sólethez meg most nincs elég ember, ezért rögtönöztem. Komolyan sajnálom kiönteni ezt az ízes lét, ezért egy gyors kis leveskét készítettem vele.
A végeredmény egy laktató, kissé csípős, citrommal savanyított fogás lett.
Én utána már nem is ettem másodikat, a liszt pedig szénhidrátcsökkentett volt, de természetesen erre csak a fogyókúrázóknak kell figyelni :)
Gyors leves füstölt sonkalével
Hozzávalók 4 főre:
1,6 l füstölt lé
1 konzerv fehérbab
1 konzerv csicseriborsó
2 kk darált erős paprika
5 dkg rizs
1 csokor petrezselyem
1 kis citrom leve
2 ek tejföl
1 ek liszt
Só, bors
Felforraljuk a sonkalét, beleöntjük főni a rizst, hozzáadjuk az erős paprikát is. Mikor már majdnem puha, beleöntjük a lecsepegtetett babot és csicseriborsót. A tejfölt elkeverjük a liszttel, majd egy-két merőkanál levessel is simára keverjük. Visszaöntjük a többihez, megvárjuk, míg besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, majd a citrommal savanyítjuk. Végül megkóstoljuk, ha kell, sózzuk és alaposan megborsozzuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!