2014. máj 27.

Avokádókrém pikánsan és egy mutatós partyszendvics

írta: Hajós Ágnes
Avokádókrém pikánsan és egy mutatós partyszendvics

Szendvicskrém avokádóval, lime-mal, csípősen

Ezt a "gyümölcsöt" már nagyon régóta lehet kapni kis hazánkban. Nekem több év kellett hozzá, mire értékelni tudtam az ízét. Aki először megkóstolja, nincs elájulva tőle, sőt, kifejezetten ízetlennek tarthatja.

Viszont a világ számos területén minden nap fogyasztják, legismertebb felhasználása szerintem a mexikói guacamole. Ez egy mártogató, amit tortillachips, esetleg zöldségek mellé adnak.

Én most egy szendvicskrémet hoztam, amit bátran ajánlok azoknak, akik most ismerkednek ezzel a különlegességgel és emellett kedvelik az enyhén csípős ízeket is.

Pikáns avokádókrém

 DSC_4702s

Hozzávalók 4 főre:

2 érett avokádó

2 nagy szál újhagyma

1 kk lime leve

1 mk Tabasco (vagy ízlés szerint)

Só, bors

 

Az újhagymákat vékonyan felkarikázzuk, az avokádó húsát egy tányérba tesszük. Összenyomkodjuk az összes hozzávalót, a Tabasco-t és a borsot ízlés szerint adagoljuk. Fedjük le, egy éjszakán át hagyjuk érni a hűtőben.

 

 

Avokádókrémes szendvicsek

 DSC_4730s

4 főre:

3 zsemle

Kb. 2 ek tökmagolaj

2 paradicsom

1 adag avokádókrém

2 szál újhagyma fehér része

 

A zsemléket keresztben kis szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat száraz serpenyőben megpirítjuk. egyik oldalukat megcsorgatjuk tökmagolajjal, rákenünk vastagon az avokádókrémből. A tetejüket kirakjuk vékony paradicsomszeletekkel, újhagyma-karikákkal díszítjük.

DSC_4736s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

újhagyma lime avokádó tökmagolaj Tabasco