Avokádókrém pikánsan és egy mutatós partyszendvics
Szendvicskrém avokádóval, lime-mal, csípősen
Ezt a "gyümölcsöt" már nagyon régóta lehet kapni kis hazánkban. Nekem több év kellett hozzá, mire értékelni tudtam az ízét. Aki először megkóstolja, nincs elájulva tőle, sőt, kifejezetten ízetlennek tarthatja.
Viszont a világ számos területén minden nap fogyasztják, legismertebb felhasználása szerintem a mexikói guacamole. Ez egy mártogató, amit tortillachips, esetleg zöldségek mellé adnak.
Én most egy szendvicskrémet hoztam, amit bátran ajánlok azoknak, akik most ismerkednek ezzel a különlegességgel és emellett kedvelik az enyhén csípős ízeket is.
Pikáns avokádókrém
Hozzávalók 4 főre:
2 érett avokádó
2 nagy szál újhagyma
1 kk lime leve
1 mk Tabasco (vagy ízlés szerint)
Só, bors
Az újhagymákat vékonyan felkarikázzuk, az avokádó húsát egy tányérba tesszük. Összenyomkodjuk az összes hozzávalót, a Tabasco-t és a borsot ízlés szerint adagoljuk. Fedjük le, egy éjszakán át hagyjuk érni a hűtőben.
Avokádókrémes szendvicsek
4 főre:
3 zsemle
Kb. 2 ek tökmagolaj
2 paradicsom
1 adag avokádókrém
2 szál újhagyma fehér része
A zsemléket keresztben kis szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat száraz serpenyőben megpirítjuk. egyik oldalukat megcsorgatjuk tökmagolajjal, rákenünk vastagon az avokádókrémből. A tetejüket kirakjuk vékony paradicsomszeletekkel, újhagyma-karikákkal díszítjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!