Zöldséges tészta különlegesen
Keleti ízek, ebéd percek alatt
A főcím azért nem fedi teljesen a valóságot. Ebben a gyors ebédben van egy kis hús, némi füstölt szalonnát dobtam bele, sőt, csirkemellet is.... Mégsem dominálnak az ételben, a különleges fűszerek és a roppanósra hagyott zöldségek teszik igazán kellemessé.
Mióta ismét dolgozni kezdtem, a gyorsaság egyre nagyobb szerepet kap nálam a főzésben. Még mindig imádom a pepecselős, sok összetevős ételeket, de ezeket a szabadidőm rövidsége miatt egyelőre hanyagolnom kell. Ez a fogás is tökéletes, ha fél óra alatt szeretnénk valamit az asztalra tenni, de már unjuk a paprikás krumplit... Persze, az se rossz :)
Gyors ebéd ázsiai módra
Hozzávalók 4 főre:
25 dkg chow mein tészta
15 dkg gomba
1 közepes répa
10 dkg füstölt szalonna
25 dkg csirkemell
1 nagy lilahagyma
5 ek (indonéz) szójaszósz
Só, bors
A tésztát egy tálba tesszük, forró vízzel felöntjük, legalább 4 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
A szalonnát felcsíkozzuk, egy nagy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját. A pörcöket félretesszük.
Közben a répát nagyon vékonyra szeljük, a csirkemellet vékony csíkokra, a lilahagymát nagyobb kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
A zsírba dobjuk ez utóbbit, mikor kicsit megfonnyadt, mehet hozzá a hús, répa és gomba. Közepes lángra vesszük, enyhén sózzuk, nagyon borsozzuk. 5 perc után, mikor a hús kifehéredett, a zöldségek pedig már nem nyersek, hozzáöntjük a szójaszószt, összekeverjük, felforraljuk. A serpenyőbe öntjük a tésztát, alaposan összeforgatjuk a raguval. Azonnal tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!