2014. jún 14.

Szezonálisan, egészségesen halból

írta: Hajós Ágnes
Szezonálisan, egészségesen halból

Egyszerű halétel színes zöldségekkel

A nyár a legalkalmasabb arra, hogy életmódot váltsunk. A piac roskadozik a friss zöldségtől, gyümölcstől, és a nagy hőségben kedvünk sincs nehéz, zsíros, szénhidrátdús ételeket fogyasztani (legalábbis nekem).

A következő étel ugyan pofonegyszerű, mégis színességével, ízletességével dísze lehet egy hétvégi asztalnak is.

 

Sült hal sült zöldségekkel

 DSC_0324s

Hozzávalók 4 főre:

80 dkg bármilyen halfilé

Só, bors

1 citrom

2 ek olívaolaj

20 dkg gomba

3 kápia

2 zöldpaprika

3 ág szárzeller

1 közepes répa

1 csokor petrezselyem

2 nagy ág kakukkfű

 

A gombát apróra, a paprikákat karikákra, a zellert vékonyra, a répát vékony csíkokra szeljük. Teflonserpenyőbe 1 ek olívaolajra dobjuk, belecsipegetjük a kakukkfű-levélkéket, sózzuk, borsozzuk. Kevergetve addig sütjük a zöldségeket, míg félig megpuhulnak. A petrezselymet apróra vágjuk, hozzákeverjük. Félretesszük, melegen tartjuk.

A halfiléket megsózzuk, -borsozzuk, megcsorgatjuk a citromlével. A maradék olívaolajat a serpenyőbe öntjük, felforrósítjuk, majd megsütjük a halak mindkét oldalát.

A sült zöldséget egy tányérra halmozzuk, a sült hallal tálaljuk.

DSC_0320s1

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

répa hal gomba paprika szárzeller kakukkfű petrezselyem kápia