Szezonálisan, egészségesen halból
Egyszerű halétel színes zöldségekkel
A nyár a legalkalmasabb arra, hogy életmódot váltsunk. A piac roskadozik a friss zöldségtől, gyümölcstől, és a nagy hőségben kedvünk sincs nehéz, zsíros, szénhidrátdús ételeket fogyasztani (legalábbis nekem).
A következő étel ugyan pofonegyszerű, mégis színességével, ízletességével dísze lehet egy hétvégi asztalnak is.
Sült hal sült zöldségekkel
Hozzávalók 4 főre:
80 dkg bármilyen halfilé
Só, bors
1 citrom
2 ek olívaolaj
20 dkg gomba
3 kápia
2 zöldpaprika
3 ág szárzeller
1 közepes répa
1 csokor petrezselyem
2 nagy ág kakukkfű
A gombát apróra, a paprikákat karikákra, a zellert vékonyra, a répát vékony csíkokra szeljük. Teflonserpenyőbe 1 ek olívaolajra dobjuk, belecsipegetjük a kakukkfű-levélkéket, sózzuk, borsozzuk. Kevergetve addig sütjük a zöldségeket, míg félig megpuhulnak. A petrezselymet apróra vágjuk, hozzákeverjük. Félretesszük, melegen tartjuk.
A halfiléket megsózzuk, -borsozzuk, megcsorgatjuk a citromlével. A maradék olívaolajat a serpenyőbe öntjük, felforrósítjuk, majd megsütjük a halak mindkét oldalát.
A sült zöldséget egy tányérra halmozzuk, a sült hallal tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!