2014. júl 27.

Csirkemell tésztával töltve, borsópürével

írta: Hajós Ágnes
Csirkemell tésztával töltve, borsópürével

5 hozzávaló - csirkemell, márványsajt, tészta, zöldborsó, tejszín

Mostanában nem nagyon van időm kreatívkodni, ezért előkerestem egy régebben elkészített receptemet. Még valami versenyre alkottam, de itt a blogon nem mutattam meg. Csak néhány hozzávaló kell, mégis egy különlegesebb fogást tehetünk az asztalra.

 

Márványsajttal és pennével töltött csirkemell zöldborsópürével

 DSC_4945s

Hozzávalók 4 főre:

80 dkg csirkemell

10 dkg penne

50 dkg zöldborsó

Kb. 2 dl zsíros tejszín

25 dkg márványsajt

Só, bors

Kevés olaj és vaj a sütéshez

 

A pennét sós vízben megfőzzük.

A csirkemelleket nagyra klopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Vigyázni kell, hogy ne legyenek a húson lyukak, mert sütéskor kifolyik a sajt. Hosszában egy csíkban elhelyezzük rajtuk a tésztadarabokat, rájuk morzsolunk 10 dkg sajtot. Feltekerjük. A tekercseknél hosszabb alufólia-darabokat veszünk, a középső részüket, ahová a hús kerül, megkenjük olajjal. Rátesszük a roládokat, feltekerjük, a végeiket szaloncukor-szerűen megcsavarjuk. Egy tepsibe fektetjük, egy ujjnyi vizet öntünk alá. 200 fokos sütőben (sütőtől függően) 30-40 percig sütjük.

Addig a zöldborsót egy ek vajon megpároljuk, hozzámorzsoljuk a maradék sajtot, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, botmixerrel pürésítjük (ajánlatos először kevesebb tejszínt hozzáadni, krumplipürészerű állagot kell, hogy kapjunk).

Mikor a hús kész, óvatosan lehántjuk róluk a fóliát.

Tálaláskor a roládokat nagyobb darabokban a tányérra tesszük, a borsópürével körítjük.

DSC_4947ss

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

 

Szólj hozzá

tejszín borsó csirkemell penne márványsajt