Csirkemell tésztával töltve, borsópürével
5 hozzávaló - csirkemell, márványsajt, tészta, zöldborsó, tejszín
Mostanában nem nagyon van időm kreatívkodni, ezért előkerestem egy régebben elkészített receptemet. Még valami versenyre alkottam, de itt a blogon nem mutattam meg. Csak néhány hozzávaló kell, mégis egy különlegesebb fogást tehetünk az asztalra.
Márványsajttal és pennével töltött csirkemell zöldborsópürével
Hozzávalók 4 főre:
80 dkg csirkemell
10 dkg penne
50 dkg zöldborsó
Kb. 2 dl zsíros tejszín
25 dkg márványsajt
Só, bors
Kevés olaj és vaj a sütéshez
A pennét sós vízben megfőzzük.
A csirkemelleket nagyra klopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Vigyázni kell, hogy ne legyenek a húson lyukak, mert sütéskor kifolyik a sajt. Hosszában egy csíkban elhelyezzük rajtuk a tésztadarabokat, rájuk morzsolunk 10 dkg sajtot. Feltekerjük. A tekercseknél hosszabb alufólia-darabokat veszünk, a középső részüket, ahová a hús kerül, megkenjük olajjal. Rátesszük a roládokat, feltekerjük, a végeiket szaloncukor-szerűen megcsavarjuk. Egy tepsibe fektetjük, egy ujjnyi vizet öntünk alá. 200 fokos sütőben (sütőtől függően) 30-40 percig sütjük.
Addig a zöldborsót egy ek vajon megpároljuk, hozzámorzsoljuk a maradék sajtot, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, botmixerrel pürésítjük (ajánlatos először kevesebb tejszínt hozzáadni, krumplipürészerű állagot kell, hogy kapjunk).
Mikor a hús kész, óvatosan lehántjuk róluk a fóliát.
Tálaláskor a roládokat nagyobb darabokban a tányérra tesszük, a borsópürével körítjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!