Fügét mutatok!
Egyszerű fügés muffin, gyerekek és felnőttek is imádni fogják
Nemrég kaptam egy szatyor fügét, imádom, de a gyerekeim - mint minden ismeretlentől - tartanak tőle. Ki szerettem volna találni valami olyan édességet, amiben nem látszanak a darabkák, mégis a gyümölcs finom zamata megtalálható benne. Nem akartam a szokásos leveles tésztás változatot bevetni, de sok időt sem akartam vele tölteni.
Így esett a választásom a mindenki által szeretett muffinra. Van egy alap muffintészta receptem, ezt szoktam turbózni mindenfélével. Most vanília és füge került bele, szerintem még egy kis fahéjat is elbírt volna.
A hab és a gyümölcsdíszítés csak a felnőttek kedvéért került rá. Nem mondtam meg, hogy mi van benne, így estére el is fogyott az egész :) (persze utána megmutattam). Kóstoljátok meg ti is!
Fügés muffin
Hozzávalók kb. 15 db-hoz:
15 dkg liszt
7+4 db füge
2 tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
Fél cs. sütőpor
1 rúd vanília
3 nagy ek mascarpone
2 ek habtejszín
Fél zacskó vaníliás cukor
A vajat felolvasztjuk, langyosra hűtjük, elkeverjük vele a vanília kikapart magjait és a tojásokat. A lisztet simára keverjük a cukorral, sütőporral. 7 db fügét nagyon apróra vágunk, majd elvegyítjük az előző kettővel.
Egy muffintepsi mélyedéseibe muffinpapírokat teszünk, majd teletöltjük őket a masszával. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt barnára sütjük. A közepe még puhának fog tűnni, de kihűlés után pont jó lesz.
A mascarpone-t simára keverjük a tejszínnel és a vaníliás cukorral. A kihűlt muffinok tetejére 1-1 kiskanál krémet teszünk, erre ültetünk 1-1 db negyed fügét.