Reggeli francia módra, gazdagon
Egy igazi kényeztető omlett, gombaraguval, brie sajttal
A hosszú fogyókúrával együtt jár sajnos, hogy a kiadós reggeliket is mellőzni kell. Én legalább is, ha nem tömtem meg reggel a gyomrom, a többi étkezésre sem tudtam sokat enni és ez meg is hozta az eredményt :)
A múltkoriban azonban találtam egy francia receptversenyt, ahol az egyik kategória az omlett volt. Persze addig szüttyögtem a receptek feltöltésével, míg lemaradtam, de mindegy... A kaja nagyon finom lett, tökéletes egy szürke reggelre, amikor kicsit fel akarjuk dobni a hangulatunkat :)
Omlett brie sajttal, rókagomba-raguval
Hozzávalók 1 főre:
3 tojás
Fél dl zsíros tejszín
2 dkg vaj
Só, bors
4 dkg brie sajt
A raguhoz:
5 dkg rókagomba
1 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
1 dkg vaj
1 tk kakukkfű
Só, bors
A díszítéshez koktélparadicsom, 1 nagy marék rukkola, vagy más, apró leveles saláta
Néhány szelet friss, pirított bagett
A gombákat, ha nagyobb darabok, kettévágjuk. Az olívaolajat felhevítjük a vajjal, rádobjuk. 2 perc után hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és a kakukkfüvet. Kissé sózzuk, borsozzuk, ha nem marad semmi szaftja, kevés vizet adhatunk hozzá, félretesszük, melegen tartjuk.
A tojásokat kikeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. A vajat felolvasztjuk, alacsonyra vesszük a lángot. Ráöntjük a tojást, addig sütjük, míg a teteje kocsonyás lesz. Ekkor rátesszük a felszeletelt sajtot, ráhajtjuk az omlett másik felét. 2 perc után megfordítjuk, majd újabb egy perc után tányérra csúsztatjuk.
Az omlettre halmozzuk a gombaragut, mellé teszünk egy marék salátát, kevés koktélparadicsomot, friss, pirított bagettszeletekkel tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!