2014. sze 14.

Reggeli francia módra, gazdagon

írta: Hajós Ágnes
Reggeli francia módra, gazdagon

Egy igazi kényeztető omlett, gombaraguval, brie sajttal

A hosszú fogyókúrával együtt jár sajnos, hogy a kiadós reggeliket is mellőzni kell. Én legalább is, ha nem tömtem meg reggel a gyomrom, a többi étkezésre sem tudtam sokat enni és ez meg is hozta az eredményt :)

A múltkoriban azonban találtam egy francia receptversenyt, ahol az egyik kategória az omlett volt. Persze addig szüttyögtem a receptek feltöltésével, míg lemaradtam, de mindegy... A kaja nagyon finom lett, tökéletes egy szürke reggelre, amikor kicsit fel akarjuk dobni a hangulatunkat :)

 

Omlett brie sajttal, rókagomba-raguval

 DSC_1419s1

Hozzávalók 1 főre:

3 tojás

Fél dl zsíros tejszín

2 dkg vaj

Só, bors

4 dkg brie sajt

 

A raguhoz:

5 dkg rókagomba

1 gerezd fokhagyma

1 ek olívaolaj

1 dkg vaj

1 tk kakukkfű

Só, bors

 

A díszítéshez koktélparadicsom, 1 nagy marék rukkola, vagy más, apró leveles saláta

Néhány szelet friss, pirított bagett

A gombákat, ha nagyobb darabok, kettévágjuk. Az olívaolajat felhevítjük a vajjal, rádobjuk. 2 perc után hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és a kakukkfüvet. Kissé sózzuk, borsozzuk, ha nem marad semmi szaftja, kevés vizet adhatunk hozzá, félretesszük, melegen tartjuk.

A tojásokat kikeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. A vajat felolvasztjuk, alacsonyra vesszük a lángot. Ráöntjük a tojást, addig sütjük, míg a teteje kocsonyás lesz. Ekkor rátesszük a felszeletelt sajtot, ráhajtjuk az omlett másik felét. 2 perc után megfordítjuk, majd újabb egy perc után tányérra csúsztatjuk.

Az omlettre halmozzuk a gombaragut, mellé teszünk egy marék salátát, kevés koktélparadicsomot, friss, pirított bagettszeletekkel tálaljuk.

DSC_1431s1

DSC_1417s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

tojás gomba sajt tejszín fokhagyma vaj kakukkfű omlett rókagomba brie rukkola