2014. okt 14.

Csokis lasagne - bűnös és finom

írta: Hajós Ágnes
Csokis lasagne - bűnös és finom

Brutálisan csokoládés édesség sütés nélkül, aminek nem lehet ellenállni

A következő alkotás azt hiszem, senkit nem hagy hidegen. Én most találkoztam vele először egy külföldi oldalon, de (annak ellenére, hogy nem vallom magam édességrajongónak) teljesen elcsábított... Tessék:

Csokilasagne

 

 chocolate-lasagna-4

1. Az eredeti recept szerint 30 db oreo keksz kell az alaphoz, de nem nagy baj, ha készítés közben eltűnik egy, esetleg kettő... :D

Szóval a többit össze kell törni, ajánlok egy nagy műanyag zacskót, húsklopfolót és némi dühöt :) Adjunk nekik, de nem kell túl homogénre, csak a zacskó bánná.

2. Kb. 10 dkg vajat felolvasztunk, összedolgozzuk a keksszel, egy kb. 20x20 cm-es tál aljába nyomkodjuk. Ha nagyon morzsálódna, még adjunk hozzá kis vajat.

3. A következő a tejszínes réteg (bár az eredeti recept cukor és tejmentes kész habot ír, én mégsem buzdítalak erre titeket, nem hiszem, hogy az adalékanyagok pótolják az eredeti ízt). Verjünk fel 3 dl tejszínt, majd keverjünk hozzá 25 dkg krémsajtot, ízlés szerint cukrot. Esetleg egy zacskó habfixáló mehet hozzá, akkor biztos, hogy nem folyik szét. A 2/3-át kenjük a kekszre.

4. Készítsünk el egy tasaknyi csokipudingot a leírás szerint, de ne főzni valót, hanem amit csak simán tejjel kell összekeverni. Ez mehet a tejszínes rétegre, majd tegyük hűtőbe egy órára, míg a puding kissé megköt.

5. Ekkor a maradék tejszínt osszuk el rajta, végül koronázzuk meg a művet némi reszelt csokoládéval vagy csokicseppel. Egy pár órára tegyük hűtőbe, míg összeáll. Jó étvágyat!

chocolate-lasagna-3

chocolate-lasagna

forrás

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

csokoládé tejszín mascarpone lasagne krémsajt