A főzeléken túl is van élet
A lencse nem unalmas, készítsetek salátát belőle!
Még 30-án kifőztem egy nagy adag lencsét egy kis darab füstölt hússal meg babérlevéllel, hogy majd elsejére kreatívkodok belőle valamit. Aztán még egy csomó mindent kitaláltam, pogácsát, salátát, a lencsét meg elfelejtettem.
A nagyfiamnak a lencsefőzelék a kedvence, a különlegességek meg nem nagyon érdeklik, ezért a maradék főzővizet besűrítve kapott egy adag főzeléket.
Én magunknak azért nem elégedtem meg ennyivel, a párom is várt valami extrát, alkotnom kellett :) Ebéd előtt fél órával ezért a következő salátát rögtönöztem, ami a közben kisült malaccsülökkel tökéletes ebéd lett!
Ananászos lencsesaláta
Hozzávalók 4 főre:
20 dkg lencse
1 kicsi ananász
Fél póréhagyma
2 tojás sárgája
2 kk rizsecet
2 ek szezámolaj
3 ek édes-csípős chiliszósz
Só, bors
A lencsét puhára főzzük, kihűtjük. Az ananász héját levágjuk, a középső kemény részt kihagyva egycentis kockákra vágjuk. A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, összekeverjük az ananásszal és a kihűlt lencsével, sózzuk, alaposan megborsozzuk.
A szószhoz simára keverjük a tojássárgát a rizsecettel, a szezámolajjal és a chiliszósszal, kevés sóval és borssal. Összeforgatjuk a zöldségekkel.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!