2015. jan 18.

Fasírt babból, nem csak vegáknak

írta: Hajós Ágnes
Fasírt babból, nem csak vegáknak

Főzelékhez, salátához hús nélkül is finomat

Nemrég egy családi összejövetelre főztem. Mivel van köztünk vegetáriánus is, a szokásos saláta és köret mellé valami tartalmasabbat is akartam készíteni. Végül is nagy sikere lett, a gyerekek is szerették.

 

Krémsajtos, szerecsendiós babfasírt

 DSC_1032s

Hozzávalók 4 főre:

2 konzerv (összesen kb. fél kg) vörös bab

20 dkg krémsajt

Kb. 8 ek kukoricaliszt

Negyed szerecsendió

2 tk majoranna

Só, bors

Kevés olívaolaj a sütéshez

 

A lecsepegtetett babot, krémsajtot robotgépben pürésítjük. Hozzákeverjük a sót, borsot, majorannát, belereszeljük a szerecsendiót. Belegyúrunk 4 ek kukoricalisztet (még így is lágy marad), a maradékot tálba öntjük. A masszából vizes kézzel kis gombócokat formálunk, megforgatjuk a lisztben, majd óvatosan kilapítjuk. Egy teflonserpenyőben, kevés olívaolajon pár perc alatt mindkét oldalukat megsütjük.

Salátával vagy főzelék mellé fogyasztjuk.

DSC_1029s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

bab fasírt kukoricaliszt