Fasírt babból, nem csak vegáknak
Főzelékhez, salátához hús nélkül is finomat
Nemrég egy családi összejövetelre főztem. Mivel van köztünk vegetáriánus is, a szokásos saláta és köret mellé valami tartalmasabbat is akartam készíteni. Végül is nagy sikere lett, a gyerekek is szerették.
Krémsajtos, szerecsendiós babfasírt
Hozzávalók 4 főre:
2 konzerv (összesen kb. fél kg) vörös bab
20 dkg krémsajt
Kb. 8 ek kukoricaliszt
Negyed szerecsendió
2 tk majoranna
Só, bors
Kevés olívaolaj a sütéshez
A lecsepegtetett babot, krémsajtot robotgépben pürésítjük. Hozzákeverjük a sót, borsot, majorannát, belereszeljük a szerecsendiót. Belegyúrunk 4 ek kukoricalisztet (még így is lágy marad), a maradékot tálba öntjük. A masszából vizes kézzel kis gombócokat formálunk, megforgatjuk a lisztben, majd óvatosan kilapítjuk. Egy teflonserpenyőben, kevés olívaolajon pár perc alatt mindkét oldalukat megsütjük.
Salátával vagy főzelék mellé fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!