Egyszerű sült csirke citrommal bolondítva
Citrom és csirke - verhetetlen párosítás
A nagyoktól nem szégyen tanulni. Így vagyok pl. Gabojszával, nagyon szeretem a receptjeit. A következő receptet is nála találtam, az íze valami zseniális.
Ja, és ha tehetitek, Meyer-citromot használjatok hozzá! Bár ezen a néven nem ismerik a zöldségesek, sőt, nem is tudják, hogy éppen a legjobb minőségű citromot árulják, így ismeritek fel:
forrás
Szinte nincs is csücske és megfogva érezhető, hogy vékony, sima a héja és rengeteg leve van.
Persze akármilyen citrom használható, sőt, akár narancsot is nyugodtan belecsempészhettek, ártani nem fog :)
Citromos csirke
Hozzávalók 4 főre:
4 egész csirkecomb
1 dl olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
1,5-2 citrom leve (mérettől függően)
2 citrom
2 tk mustár
4 gerezd fokhagyma
Pár db kakukkfű-ágacska
Só, bors
A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, minden oldalukat sózzuk, borsozzuk.
Az olívaolajat egy tálban összekeverjük a citromlével, borral, mustárral, tört fokhagymával. Beleforgatjuk a húst, majd az egészet elrendezzük egy tűzálló tálban.
A maradék citromokat felszeleteljük, felkarikázzuk. A husik közé, a tetejükre tesszük, mellészórunk néhány kakukkfűágat. Lefedjük, 195 fokos sütőben kb. 45 perc alatt kész is lesz. Az utolsó 15 percben fólia nélkül sütjük.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!