2015. feb 04.

Egyszerű sült csirke citrommal bolondítva

írta: Hajós Ágnes
Egyszerű sült csirke citrommal bolondítva

Citrom és csirke - verhetetlen párosítás

A nagyoktól nem szégyen tanulni. Így vagyok pl. Gabojszával, nagyon szeretem a receptjeit. A következő receptet is nála találtam, az íze valami zseniális.

Ja, és ha tehetitek, Meyer-citromot használjatok hozzá! Bár ezen a néven nem ismerik a zöldségesek, sőt, nem is tudják, hogy éppen a legjobb minőségű citromot árulják, így ismeritek fel:

lemonmuffinsGGSblogforGVDd forrás

Szinte nincs is csücske és megfogva érezhető, hogy vékony, sima a héja és rengeteg leve van.

Persze akármilyen  citrom használható, sőt, akár narancsot is nyugodtan belecsempészhettek, ártani nem fog :)

 Citromos csirke

 DSC_0390s

Hozzávalók 4 főre:

4 egész csirkecomb

1 dl olívaolaj

1 dl száraz fehérbor

1,5-2 citrom leve (mérettől függően)

2 citrom

2 tk mustár

4 gerezd fokhagyma

Pár db kakukkfű-ágacska

Só, bors

 

A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, minden oldalukat sózzuk, borsozzuk.

Az olívaolajat egy tálban összekeverjük a citromlével, borral, mustárral, tört fokhagymával. Beleforgatjuk a húst, majd az egészet elrendezzük egy tűzálló tálban.

DSC_0007s

A maradék citromokat felszeleteljük, felkarikázzuk. A husik közé, a tetejükre tesszük, mellészórunk néhány kakukkfűágat. Lefedjük, 195 fokos sütőben kb. 45 perc alatt kész is lesz. Az utolsó 15 percben fólia nélkül sütjük.

Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

DSC_0386s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

csirke citrom olívaolaj kakukkfű