Pikáns csirkeleves sok zöldséggel - gyors és melengető
Forró, fűszeres leves a hideg napokra
Az utóbbi időben nagyon rákaptam a levesekre, talán azért, mert folyton fázok :) Hetente egyszer biztos főzök egy nagy adag húslevest, amit leszűrve kisebb adagokban elteszek. Legtöbbször ezt az alaplevet felhasználva főzök, így ki tudom lőni a V betűs ételízesítőt, ami ugye tele van egy csomó olyan dologgal, amit alap esetben nem biztos, hogy megennék...
Nemrég ismét hűtőkisöprés volt nálam, eredménye egy isteni finom, magában is laktató leves lett.
Indiai ihletésű zöldséges csirkeleves
Hozzávalók 6 főre:
1 kis répa
1 kis szál újhagyma
1 szál szárzeller
1 kápia paprika
1 kis cukkini
1 kis lilahagyma
1 chili (elhagyható)
50 dkg csirkemell
1 ek curry (ha van, paszta)
1,5 l húsleves
1 konzerv (kb. 3 dl) kókusztej
Fél konzerv csicseriborsó
Fél bögre főtt rizs
3 ek mogyoróolaj (vagy napraforgó)
Só, bors
A répát, újhagymát, szárzellert, paprikát, cukkinit, lilahagymát megtisztítjuk, julienne-re (gyufaszál-méretűre) vágjuk, a chilit vékonyan felkarikázzuk. A csirkemellet is felcsíkozzuk, egy másik kis lábasban előfőzzük, mikor a vízen megjelenik a hab, leszűrjük, félretesszük.
Egy lábasba öntjük az olajat, rádobjuk a zöldségeket. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük a húslével. Forrás után 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk az átöblített csicseriborsót, a rizst, a főtt csirkemellet, a curryt és a kókusztejet és egy nagy csipet sót. Újraforrás után megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk, borsozzuk és kész is.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!