Csábító édesség csokival, mogyoróval
Polenta édesen, mogyorókrémmel, pudinggal
Ezt a sütit nem most készítettem, még valamikor nyáron jött rám a kreatívkodás. Éppen mindenféle diétás oldalt tanulmányoztam, mikor rájöttem, hogy az általam nagyon szeretett polenta édesen is finom. A földimogyoró és a csoki egyébként is jó barátok, egy kis sóval és kicsit kesernyés kakaóporral pedig igazi ínyencség :)
Mogyorós, darás süti csokival
Hozzávalók:
Az aljához:
5 dl tej
4 ek földimogyorókrém
5 ek kukoricadara
Cukor (vagy más édesítő) ízlés szerint
A csokikrémhez:
4 dl tej
1 csomag csokoládés pudingpor
Cukor (vagy más édesítő) ízlés szerint
A tetejére:
2 ek kakaópor
Pár mk nagy szemű só
Az alsó réteghez a tejet felforrósítjuk, simára keverjük benne a mogyorókrémet. Cukrot adunk hozzá fokozatosan, míg ízlésünknek megfelelően édes lesz. Ekkor takarékra vesszük a lángot, beleszórjuk a kukoricadarát. Folyamatosan keverjük, míg besűrűsödik. Ekkor egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk folpack-kal (a szélein lógjon ki), belesimítjuk a masszát, félretesszük.
A krémhez egy dl tejben simára keverjük a pudingport. A maradék tejet felforraljuk, belekeverjük a pudingos tejet és ízlés szerint beédesítjük. Állandóan keverve ezt is besűrítjük, a már kissé megszilárdult darás részre kenjük, elsimítjuk.
Rászitáljuk a kakaóport, majd hűtőben teljesen kihűtjük.
A fóliánál fogva kiemeljük a tepsiből, majd vékony késsel felszeleteljük. A tetejét durva szemű sóval díszítjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!