2015. ápr 15.

Tejszínes-halas tészta, gyors ebéd maradékból

írta: Hajós Ágnes
Tejszínes-halas tészta, gyors ebéd maradékból

Sült hal, dió, tejszín - különleges tésztaétel hétköznapra is

Nincs túl sok halas ételem, ezen igyekszem most javítani. Szerencsére kis városomban is már több halbolt található, ebből az egyikben (vidékhez képest) igazán érdekes dolgokra is lehet akadni. A szüleim egyenesen imádják a különféle pikkelyeseket, náluk minden szombat halnap :)

Mikor néha én is halsütésre adom a fejem, van, hogy besokallok, nem mindig tudom kiszámítani, ki mennyit eszik. Ha marad, akkor a következő gyors tésztát készítem (most már többször megtörtént). Tudom, hogy furcsán hangzik a hal, paradicsom, dió együtt, de higgyetek nekem, nagyon is illenek egymáshoz.

 

Tejszínes-halas tészta

 DSC_4885s

Hozzávalók 4 főre:

20 dkg sült halfilé

3 dl zsíros tejszín

2 szál újhagyma

2 gerezd fokhagyma

Só, bors

20 dkg kagylótészta

2 marék dió

4 db olajban eltett, szárított paradicsom

2 ek olívaolaj

 

Feltesszük a tésztát főni, addig elkészítjük a mártást.

A halfilét kézzel apróra tépkedjük, megpróbáljuk eltávolítani a legapróbb szálkákat is. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk. Az olívaolajra dobjuk előbb az újhagymát, mikor kicsit megfonnyadt, mehet utána a fokhagyma is. Mikor megérezzük az illatát, hozzáadjuk a haldarabokat és ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Összeforraljuk. Ha a tészta elkészült, leszűrjük (a levéből félreteszünk egy pohárral). Összekeverjük a mártással, a vékony csíkokra vágott aszalt paradicsommal és a durvára tört dió felével. Ha a tészta túl sok mártást szívna magába, tehetünk még bele a tészta főzővizéből.

Petrezselyemmel vagy bazsalikommal és a maradék dióval megszórva tálaljuk.

DSC_4889s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

 

Szólj hozzá

hal tejszín tészta