Tejszínes-halas tészta, gyors ebéd maradékból
Sült hal, dió, tejszín - különleges tésztaétel hétköznapra is
Nincs túl sok halas ételem, ezen igyekszem most javítani. Szerencsére kis városomban is már több halbolt található, ebből az egyikben (vidékhez képest) igazán érdekes dolgokra is lehet akadni. A szüleim egyenesen imádják a különféle pikkelyeseket, náluk minden szombat halnap :)
Mikor néha én is halsütésre adom a fejem, van, hogy besokallok, nem mindig tudom kiszámítani, ki mennyit eszik. Ha marad, akkor a következő gyors tésztát készítem (most már többször megtörtént). Tudom, hogy furcsán hangzik a hal, paradicsom, dió együtt, de higgyetek nekem, nagyon is illenek egymáshoz.
Tejszínes-halas tészta
Hozzávalók 4 főre:
20 dkg sült halfilé
3 dl zsíros tejszín
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
Só, bors
20 dkg kagylótészta
2 marék dió
4 db olajban eltett, szárított paradicsom
2 ek olívaolaj
Feltesszük a tésztát főni, addig elkészítjük a mártást.
A halfilét kézzel apróra tépkedjük, megpróbáljuk eltávolítani a legapróbb szálkákat is. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk. Az olívaolajra dobjuk előbb az újhagymát, mikor kicsit megfonnyadt, mehet utána a fokhagyma is. Mikor megérezzük az illatát, hozzáadjuk a haldarabokat és ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Összeforraljuk. Ha a tészta elkészült, leszűrjük (a levéből félreteszünk egy pohárral). Összekeverjük a mártással, a vékony csíkokra vágott aszalt paradicsommal és a durvára tört dió felével. Ha a tészta túl sok mártást szívna magába, tehetünk még bele a tészta főzővizéből.
Petrezselyemmel vagy bazsalikommal és a maradék dióval megszórva tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!