2015. ápr 20.

Tejfölös-gombás csirkeragu, ebéd fél óra alatt

írta: Hajós Ágnes
Tejfölös-gombás csirkeragu, ebéd fél óra alatt

Olcsó étel gyorsan, laskagombával, csirkecombbal

Ritkán szoktam ragut megosztani, mert nem lehet igazán szépen tálalni.

Viszont az is igaz, hogy ezek azok az ételek, amit minimális főzőtudománnyal is el lehet készíteni és szinte biztos, hogy mindenkinek ízlik. Mert a szósz ugye ápol és eltakar, így nem feltétlenül veszik észre a finnyásak, hogy mennyi minden van benne :)

Laskagombát ritkán veszek - nem is értem, hogy miért, nagyon finom. Persze bármilyet használhattok, de fő a változatosság :)

Szóval sikerült összehoznom egy igazi hó végi fogást, ami ráadásul különlegesen finom lett. Készítsétek el ti is!

Tejfölös-laskagombás csirkeragu curry-s rizzsel

DSC_6850s

 

Hozzávalók 4 főre:

3 db egész csirkecomb

40 dkg laskagomba

1 csokor petrezselyem

4 dl tejföl

2 ek olaj

Só, bors

20 dkg rizs

1 ek curry

 

Egy kis lábasban egy ek olajat hevítünk. Egy pohárban lemérjük a rizst, ráöntjük. Kevergetjük, míg kicsit kifehéredik. A bögrét használva mércének felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, felforraljuk. Ekkor mérsékeljük a lángot, fedőt teszünk rá, kb. 20 perc alatt készre főzzük. Közben megsózzuk, meghintjük a curry-vel. Ha kész, elzárjuk a lángot, fedő alatt legalább öt percig pihentetjük.

A csirkecombokat kifilézzük, falatnyi darabokra vágjuk. Levágjuk a gombának azt a részét, ahol a szárai összenőttek, a maradékot nagyobb csíkokra szeljük. A maradék olajat egy nagyobb teflonserpenyőben felhevítjük, rádobjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, 5 percig kevergetve sütjük közepes lángon. Ekkor hozzáadjuk a csirkét, újabb kb. 5 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha kicsit megpirulnak. Ekkor beleöntjük a tejfölt, kevergetjük, mikor mártásállagú lesz, elzárjuk a lángot és rászórjuk az apróra vágott petrezselymet.

Tálaláskor a rizst tányérra szedjük, a raguval körítjük.

DSC_6852s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

tejföl rizs csirkecomb petrezselyem