Tejfölös-gombás csirkeragu, ebéd fél óra alatt
Olcsó étel gyorsan, laskagombával, csirkecombbal
Ritkán szoktam ragut megosztani, mert nem lehet igazán szépen tálalni.
Viszont az is igaz, hogy ezek azok az ételek, amit minimális főzőtudománnyal is el lehet készíteni és szinte biztos, hogy mindenkinek ízlik. Mert a szósz ugye ápol és eltakar, így nem feltétlenül veszik észre a finnyásak, hogy mennyi minden van benne :)
Laskagombát ritkán veszek - nem is értem, hogy miért, nagyon finom. Persze bármilyet használhattok, de fő a változatosság :)
Szóval sikerült összehoznom egy igazi hó végi fogást, ami ráadásul különlegesen finom lett. Készítsétek el ti is!
Tejfölös-laskagombás csirkeragu curry-s rizzsel
Hozzávalók 4 főre:
3 db egész csirkecomb
40 dkg laskagomba
1 csokor petrezselyem
4 dl tejföl
2 ek olaj
Só, bors
20 dkg rizs
1 ek curry
Egy kis lábasban egy ek olajat hevítünk. Egy pohárban lemérjük a rizst, ráöntjük. Kevergetjük, míg kicsit kifehéredik. A bögrét használva mércének felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, felforraljuk. Ekkor mérsékeljük a lángot, fedőt teszünk rá, kb. 20 perc alatt készre főzzük. Közben megsózzuk, meghintjük a curry-vel. Ha kész, elzárjuk a lángot, fedő alatt legalább öt percig pihentetjük.
A csirkecombokat kifilézzük, falatnyi darabokra vágjuk. Levágjuk a gombának azt a részét, ahol a szárai összenőttek, a maradékot nagyobb csíkokra szeljük. A maradék olajat egy nagyobb teflonserpenyőben felhevítjük, rádobjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, 5 percig kevergetve sütjük közepes lángon. Ekkor hozzáadjuk a csirkét, újabb kb. 5 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha kicsit megpirulnak. Ekkor beleöntjük a tejfölt, kevergetjük, mikor mártásállagú lesz, elzárjuk a lángot és rászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
Tálaláskor a rizst tányérra szedjük, a raguval körítjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!