A csodálatos bodzaszörp, akár télire is
Az elronthatatlan, tökéletes szörprecept
A következő italt szintén nem kell bemutatnom. A bodzaszörp (meg a kovászos uborka ) miatt várom annyira a jó időt :)
Mivel már elindult a bodzavirágzás, itt az ideje kimosni a nagy befőttes-üvegeket, bevásárolni citromból és már készíthetjük is a bodzaszörpöt. Ami fontos, hogy szép nagy, egészséges és teljesen kinyílt virágokat szedjünk, ha lehet, autóúttól távol, akár hétvégi programnak is megfelel :)
Bodzaszörp
Két és fél literes üveghez:
1,5 l víz
1,5 kg cukor
15 citrompótló
15 tenyérnyi bodzavirág
2 citrom
A vízből és a cukorból szirupot főzünk, kihűtjük. Egy 2,5 l befőttesüvegbe beletesszük a virágokat, a citrompótlót, belekarikázzuk a citromot. Ráöntjük a szirupot, lefedjük. 3 napig állni hagyjuk, néha megkeverjük, majd tiszta üvegekbe szűrjük.
Hűvös helyen tárolva sokáig eláll, de a biztonság kedvéért én 2 celofándarab közé tettem egy kis Na-Benzoátot és azzal zártam le a tetejét.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!