2015. máj 12.

Mézes, mustáros, diós csirkecombok tavaszi körettel

írta: Hajós Ágnes
Mézes, mustáros, diós csirkecombok tavaszi körettel

Ropogós csirkecombok sütőben sütve, ezt ki kell próbálni!

Nemrég nézelődtem a külföldi oldalakon és megakadt a szemem egy összeállításon, mindenféle csirkecombos recept volt egy csokorba gyűjtve. És mivel ez az egyik kedvenc alapanyagom, neki is ugrottam egy receptnek.

Régen történt velem ilyen, szinte pontosan követtem a leírást. Csak annyiban sikerült eltérnem, hogy a pekándiót lecseréltem simára, de ez az ízéből semmit nem vett el, sőt. Azt hiszem, ismét egy új étel kerül be az állandó családi recepttárba :)

Mézes-mustáros, diós csirkecombok vajas, újhagymás burgonyával

 DSC_5053

Hozzávalók 4 főre:

8 csirke alsócomb

2 tk só

½ tk egész fekete bors

1 tk rózsabors

2 ág kakukkfű

2 dl mustár (ha van, dijoni)

2 dl méz

2 fokhagymagerezd

30 dkg dió

½ tk currypor

 

70 dkg aprószemű burgonya

1 kisebb csokor újhagyma

10 dkg vaj

 

 

A sót, borsokat, megtisztított fokhagymagerezdeket és a kakukkfű lecsipegetett leveleit egy mozsárban pépesre törjük. Bedörzsöljük vele a csirkecombokat, állni hagyjuk 20 percet.

Közben a mustárt kikeverjük a mézzel és a curryporral, harmadát félretesszük. A csirkecombokat megforgatjuk a nagyobb adag mézes mustárban, majd a durvára vágott dióban. Utóbbit jól rányomkodjuk.

Sütőpapírra ültetjük a combokat, 190 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Akkor jó, ha egy hústűt a csont mellé szúrunk, és nem jön ki véres lé.

Közben a krumplikat meghámozzuk, sós, lobogó vízben puhára főzzük. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a karikákra vágott újhagymát. Hozzáadjuk a krumplikat, pár percig kevergetve pirítjuk.

Tálaláskor 2 combot tányérra szedünk, az újhagymás burgonyával körítjük és a maradék mézes-mustáros szósszal tálaljuk.

 DSC_5057

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

dió méz mustár csirkecomb