Mézes, mustáros, diós csirkecombok tavaszi körettel
Ropogós csirkecombok sütőben sütve, ezt ki kell próbálni!
Nemrég nézelődtem a külföldi oldalakon és megakadt a szemem egy összeállításon, mindenféle csirkecombos recept volt egy csokorba gyűjtve. És mivel ez az egyik kedvenc alapanyagom, neki is ugrottam egy receptnek.
Régen történt velem ilyen, szinte pontosan követtem a leírást. Csak annyiban sikerült eltérnem, hogy a pekándiót lecseréltem simára, de ez az ízéből semmit nem vett el, sőt. Azt hiszem, ismét egy új étel kerül be az állandó családi recepttárba :)
Mézes-mustáros, diós csirkecombok vajas, újhagymás burgonyával
Hozzávalók 4 főre:
8 csirke alsócomb
2 tk só
½ tk egész fekete bors
1 tk rózsabors
2 ág kakukkfű
2 dl mustár (ha van, dijoni)
2 dl méz
2 fokhagymagerezd
30 dkg dió
½ tk currypor
70 dkg aprószemű burgonya
1 kisebb csokor újhagyma
Só
10 dkg vaj
A sót, borsokat, megtisztított fokhagymagerezdeket és a kakukkfű lecsipegetett leveleit egy mozsárban pépesre törjük. Bedörzsöljük vele a csirkecombokat, állni hagyjuk 20 percet.
Közben a mustárt kikeverjük a mézzel és a curryporral, harmadát félretesszük. A csirkecombokat megforgatjuk a nagyobb adag mézes mustárban, majd a durvára vágott dióban. Utóbbit jól rányomkodjuk.
Sütőpapírra ültetjük a combokat, 190 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Akkor jó, ha egy hústűt a csont mellé szúrunk, és nem jön ki véres lé.
Közben a krumplikat meghámozzuk, sós, lobogó vízben puhára főzzük. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a karikákra vágott újhagymát. Hozzáadjuk a krumplikat, pár percig kevergetve pirítjuk.
Tálaláskor 2 combot tányérra szedünk, az újhagymás burgonyával körítjük és a maradék mézes-mustáros szósszal tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!