Különleges gomba keleties stílusban
Megismerkedtem a sárga gévagombával, nézd meg, mi sült ki belőle!
Nemrég a piacon összefutottam ezzel a szépséges sárga gombával. Ha jól emlékszem, Jamie Oliver főzött már valamit vele, azt hiszem, bélszínnel párosította.
Az árustól meg szoktam kérdezni, hogy mit érdemes készíteni, de a válasz legtöbbször az, hogy levest, rántott gombát meg pörköltet. Kösz...
Mindegy, végül is a bundás verziónál maradtam, csak belecsempésztem nagy kedvencemet, az osztrigaszószt meg némi szójaszószt. Ezeket nagyon szeretem, egyik-másik multiban lehet időnként kapni kifejezetten alacsony áron és évekig használható.
Gévagomba keleties bundában
Hozzávalók 4 főre:
Fél kg sárga gévagomba, ha lehet, a fodros részei (a szárárból kitűnő krémleves készülhet, recept később)
2 tojás
3 ek szójaszósz
1 ek osztrigaszósz
Só,
2 tk rózsabors
Liszt a tésztához
Bő olaj a sütéshez
A gombát megtisztítjuk, féltenyérnyi darabokra vágjuk. A tojást simára keverjük a szószokkal, a mozsárban megtört rózsaborssal és 1 tk sóval. Hozzáadunk 20 dkg lisztet és annyi vizet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A gombákat először lisztbe forgatjuk, majd megmártjuk a sűrű masszában. Közepesen forró olajban drappszínűre sütjük.
Lecsepegtetjük, curry-vel ízesített tartármártással és friss salátával tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!