Borsópörkölt nokedlivel, filléres és laktató
Hóvégi olcsó étel zöld- és csicseriborsóval
Már régóta szemeztem a neten éppen népszerű borsópörkölttel. Egyszerű is, a borsót mindenki szereti, sőt a frissen fejtett zöldborsónál nincs is ilyenkor jobb!
Mivel egy kicsit variálni akartam rajta, fele mennyiségben csicseriborsót tettem bele, de ha épp nincs otthon, elhagyható.
Borsópörkölt nokedlivel
Hozzávalók 4 főre:
40 dkg (friss) borsó
40 dkg főtt csicseriborsó
1 nagy hagyma
1 ek (kacsa)zsír
2 ek pirospaprika
1 ek darált paprika
Só, bors
20 dkg liszt
2 tojás
Só
1 ek zsír
Tejföl
A lisztet elkeverjük a sóval, tojásokkal és annyi vízzel, hogy galuskatésztát kapjunk. Lobogó sós vízbe szaggatjuk, mikor feljönnek a víz színére, leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük. Megforgatjuk a langyos zsírban, félretesszük.
A hagymát apróra vágjuk, megfonnyasztjuk a zsíron. Felöntjük kevés vízzel és többször elforralva szinte krémesre főzzük. Végül megszórjuk a paprikával, hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Beletesszük a paprikakrémet is. Felforraljuk, nagy lángon öt percig főzzük, ekkor hozzáadjuk a csicseriborsót is. Két perc után mehet hozzá a kész nokedli, ismét két kevergetve főzés után lezárjuk a lángot, lefedjük.
Azonnal fogyaszthatjuk, de én másnap is imádtam.
Tejföllel és petrezselyemmel tálaljuk, de a szószba is keverhetjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!