2015. júl 11.

Epres, szedres édesség villámgyorsan

írta: Hajós Ágnes
Epres, szedres édesség villámgyorsan

"Egyszerű" gyümölcshab a hűtőből

A mostani édességnek nincs nagy története. Kaptam némi szedret, és a maradék eperrel meg tejszínhabbal egy gyors, hűsítő édességet készítettem.

Eper-szederhab

 DSC_0602s

Hozzávalók 4 főre:

15 dkg szeder + a díszítéshez

25 dkg eper + a díszítéshez

3 dl habtejszín

8 tk zselatin

Méz vagy bármilyen édesítő ízlés szerint

Fél citrom leve

 

Az epret és a szedret összeturmixoljuk, alaposan beédesítjük. A tejszínt felverjük, összekeverjük a gyümölcsturmixszal. A zselatint fél dl vízbe keverjük, folyamatosan melegítve felolvasztjuk, majd a habhoz keverjük. Tálkákban elosztjuk, pár órára hűtőbe tesszük.

A maradék, szeletekre vágott gyümölccsel díszítjük.

DSC_0600s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

szeder tejszín eper