Epres, szedres édesség villámgyorsan
"Egyszerű" gyümölcshab a hűtőből
A mostani édességnek nincs nagy története. Kaptam némi szedret, és a maradék eperrel meg tejszínhabbal egy gyors, hűsítő édességet készítettem.
Eper-szederhab
Hozzávalók 4 főre:
15 dkg szeder + a díszítéshez
25 dkg eper + a díszítéshez
3 dl habtejszín
8 tk zselatin
Méz vagy bármilyen édesítő ízlés szerint
Fél citrom leve
Az epret és a szedret összeturmixoljuk, alaposan beédesítjük. A tejszínt felverjük, összekeverjük a gyümölcsturmixszal. A zselatint fél dl vízbe keverjük, folyamatosan melegítve felolvasztjuk, majd a habhoz keverjük. Tálkákban elosztjuk, pár órára hűtőbe tesszük.
A maradék, szeletekre vágott gyümölccsel díszítjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!