Görög cukkinis tojáslepény
Avga Me Kolokithakia, omlett rengeteg cukkinivel
Ehhez az ételhez nem tudok nagy történetet írni, nézelődtem külföldi oldalakon és nagyon megtetszett (itt találtam).
Mikor elkészítettem, megtudtam, hogy még finom is :)
A kép ismét kicsit csalóka, én csak két személyre készítettem el, szóval dupla ilyen magas lesz.
Avga Me Kolokithakia – Görög cukkinis tojás
Hozzávalók 4 főre:
1 kg cukkini
10 dkg vaj
8 tojás
Só, bors,
Fél-fél csokor aprított petrezselyem és kapor
5 dkg reszelt sajt
A cukkinit vékonyra szeljük, egy 25x25-ös tűzálló tálban elrendezzük. Leöntjük az olvasztott vajjal, megszórjuk kevés sóval és borssal. Lefedve 180 fokos sütőbe toljuk fél órára.
Addig felverjük a tojást egy csipet sóval. Mikor kész a cukkini, a sütőből kivéve eltávolítjuk a fóliát, ráöntjük a tojást. Megszórjuk a zöldfűszerek ¾-ével, majd a reszelt sajttal. Visszatoljuk a sütőbe, amíg a tojás megsül (középen nem baj, ha nem teljesen szilárd).
Szeletelve tálaljuk, a végén még a maradék fűszerekkel is meghintjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!