Sült paprika tojással, reggelire
Apukám kedvenc reggelije sajttal, zöldségekkel
A lecsót első sorban a sült paprika miatt szeretem. Még inkább a sülő paprika illata miatt. A gyerekkoromat idézi, mikor apukám tojással, néha szalonnával készítette, természetesen tojással.
Sosem értettem, miért nem paprikás rántotta a neve, de ő így hívja, ha jól tudom, minden szombat reggel ezt eszi :)
Én a sajtfüggésem miatt némi füstölt sajttal is fel szoktam turbózni, de jófajta füstölt szalonna sem tud neki ártani...
Sült paprika tojással
Hozzávalók 4 főre:
8 kisebb lecsópaprika (lehet benne piros is)
8 tojás
Só, bors
3 ek olaj
(10 dkg füstölt sajt)
A tálaláshoz:
Zöldségek, pirítós
A paprikát fél centis karikákra vágjuk, az olajon magas lángon félkeményre sütjük, majd mérsékeljük a lángot. A tojásokat elhabarjuk a sóval, borssal, (ízlés szerint belereszeljük a füstölt sajtot), ráöntjük a paprikára. Állandóan kevergetve ízlés szerinti állagúra sütjük.
Tányérra szedjük, friss zöldséggel, pirítóssal tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!