Zöldséges, húsgombócos tészta tejszínnel
Pagodakarfiol, kolbász, ricotta, szélesmetélt - egy serpenyőben
Nemrég kis városomban hozzájutottam némi pagodakarfiolhoz, otthon két perc alatt rózsáira szedtem, a felét bevágtam a fagyasztóba későbbi felhasználásra. Vettem sütni való kolbászt (én a paprika nélküli fajtát szeretem), így az ízesítést is megúsztam.
A többi művelethez pedig elég volt egy kis lábas meg egy serpenyő, így a gyors elkészítés mellett a mosogatásra szánt időt is sikerült minimalizálni :)
Ricottás tészta pirított pagodakarfiollal és kolbásszal
Hozzávalók 4 főre:
20 dkg tagliatelle (szélesmetélt)
2 dl tejszín
15 dkg ricotta
Só, bors
30 dkg nem paprikás, sütni való kolbász
1 kis fej pagodakarfiol
Kevés semleges ízű olaj
1 kk szódabikarbóna
A szélesmetéltet kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, 1 ek olajjal átforgatjuk. Lefedve félretesszük.
A karfiolt nem túl kicsi rózsákra szedjük, lobogó, szódabikarbónás vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük és pár percre jéghideg vízbe tesszük, így megmarad a szép színe.
A kolbászhúst kivesszük a bélből, kis golyókat formázunk belőle. Egy serpenyőbe öntünk 2 ek olajat, időnként megforgatva megpirítjuk rajta a gombócokat, félretesszük. Ugyanebbe a serpenyőbe dobjuk a féli puha karfiolt, rázogatva ezt is megpirítjuk, szintén félretesszük.
Ugyanide beleöntjük a tejszínt és beletesszük a ricottát, alacsony lángon felolvasztjuk és besűrítjük. mikor elérte a mártásállagot, szükség szerint sózzuk és borsozzuk.
Fogyasztás előtt a mártást visszamelegítjük, beleforgatjuk a tésztát, hogy a szószt kicsit magába szívja. Pár darab híján hozzáforgatjuk a karfiolt és a kolbászgombócokat, tálaláskor ezekkel „díszítjük”.
Ezt én ettem :)
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!