Kolbászos-tökmagos vendégváró 45 perc alatt
Váratlanul betoppanó vendégeknek, 10 perc munka és mehet sülni
Még nagyon régen kerestem valami gyorsan elkészülő nassolnivaló-receptet, mert kivételesen nem volt otthon leveles tészta.
Akkor akadtam egy alapreceptre, bocs az írótól, mert már nem tudom, hol. Viszont nem is ragaszkodtam a leíráshoz, felturbóztam pár dologgal, kiderült, hogy nagyon jól tettem. Azóta már többször elkészült :)
Kolbászos-tökmagos ropogós
Hozzávalók:
15 dkg szobahőmérsékletű vaj + kevés a kenéshez
Fél tk só
1 púpozott tk pirospaprika
2 ek tejföl
Bors
1 tojás
18 dkg reszelt sajt
25 dkg liszt + a nyújtáshoz
0,5 tk sütőpor
8 dkg puha kolbász
Pár maréknyi tökmag a tetejére
A kolbászt egy tálban összenyomkodjuk, simára keverjük a vajjal, tejföllel, a tojás sárgájával. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, reszelt sajtot, sót, pár tekerésnyi borsot és pirospaprikát. Alaposan összegyúrjuk, pár mm vastagra nyújtjuk. A tetejét megkenjük a tojás enyhén felvert fehérjével, méretre vágjuk, vajjal nagyon vékonyan kikent tepsibe tesszük.
A tetejüket megszórjuk a tökmaggal, 180 fokos sütőben készre sütjük (20-30 perc).
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!