Málnás-csokis sajttorta sütialakban
Könnyen elkészíthető, fenséges sütemény világbajnok ízekkel
A brownie-t és a cheesecake-et (sajttortát) is szeretem, és aki ismeri e két klasszikust, szerintem ugyanígy van vele.
Még nyár elején lefagyasztottam több kis adag málnát, mert, bár Zolika pusztította a bokrokról is, sok megmaradt :)
Nemrég találtam egy külföldi oldalon ezt a receptet, annyira megtetszett, hogy a fagyasztott kincsek egy részét felhasználva el is készítettem.
Ez az igazi ízorgia-süti, kezdem úgy érezni, hogy visszatért az édességek iránti szeretetem. Pedig nem kéne, én az az örök fogyókúrázó-típus vagyok, így nehezebb lesz...
Málnás cheesecake-brownie
Hozzávalók egy 20x25 cm-es tepsihez:
A brownie-tésztához:
10 dkg liszt + a tepsihez
1 ek holland kakaópor
1 csipet só
10 dkg étcsoki
10 dkg vaj + a tepsihez
75 g porcukor
10 dkg barna cukor
2 nagy tojás
Fél vanília kikapart magjai vagy 1 zacskó vaníliás cukor
A cheesecake-tésztához:
15 dkg ricotta
1 tojás fehérje
35 g porcukor
10 dkg málna
A brownie-alaphoz: a csokit gőz fölött, vagy mikróban összeolvasztjuk a vajjal, langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a tojásokat, majd folyamatosan a többi hozzávalót. Nem baj, ha a végén nem lesz teljesen sima, egy-két buborék belefér.
Egy tepsit kibélelünk (ha lehet, szilikonos) sütőpapírral, beleöntjük a csokis masszát, elegyengetjük.
A ricottát simára keverjük a tojás fehérjével és a porcukorral. Rákanalazzuk a csokis rétegre, hústűvel nyolcasokat leírva megmintázzuk.
Elosztjuk rajta a málnákat, majd 180 fokos sütőbe toljuk. Kb. fél órát sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A sütőpapírnál fogva kiemeljük a tepsiből, rácson kihűtjük.
Kockára vágva kínáljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!