Forralt bor "nagyoknak"
Csípős hidegben nincs is ennél jobb
Bevallom, volt idő, mikor én is zacskós forralt bor fűszerkeveréket vettem. Aztán az szépen lassan összegyűjtöttem itthon mindenféle fűszert, van egy szekrényem, amit már alig tudok becsukni.
Így a múltkori bulira végre kikísérletezhettem a saját változatomat. Annyira felhígítottam, hogy az este végén is "szalonképes" legyek és inkább a fűszerek domináljanak, de aki jobban bírja, annak nem kell :D
A "nagyoknak" szó azért szerepel a címben, mert legközelebb a kicsiknek való változat következik.
Forralt bor
Hozzávalók 6 főre:
1 üveg (7 dl) vörösbor
1 üveg rozé
1,5 l víz
3 db csillagánizs
2 db kisebb fahéjrúd
Cukor ízlés szerint
2 tk szárított narancsvirág (elhagyható)
1 narancs
1 rúd vanília hosszában kettévágva
1 tk egész szegfűszeg
Negyed szerecsendió reszelve
A borokat a vízzel egy lábasba öntjük, beleszórjuk a fűszereket. A narancs héjának a felét levágjuk, de a fehér rész ne kerüljön bele. Ezt is a lábasba tesszük, a narancsot is belefacsarjuk. Melegíteni kezdjük, mielőtt elérjük a forráspontot, takarékra vesszük a lángot. Nem szabad felforrnia, különben elpárolog az alkohol :D
Így hagyjuk kb. fél órát, majd becukrozzuk, amennyire édesre akarjuk. Elkeverjük, fogyaszthatjuk is.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!