Évike sütijei IX. - Foltocska
Egy újabb süti egyenesen a mestertől :)
Éppen a kedvenc nagynénémnél töltöm a hétvégét. Büszkén mutattam neki az Évike sütijei-sorozatot, erre ő finoman megjegyezte, hogy hát, az övéi azért ennél szebbek... :)
Így most mutatok egy sütit, ami egyenesen az ő keze munkája. Roppant egyszerű, keverjük-kavarjuk süti, talán pont ezért olyan finom.
Foltocska
Hozzávalók:
8 tojás
40 dkg porcukor
25 dkg vaj + a kenéshez
32 dkg liszt + a szóráshoz
2 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor (vagy 1 vanília magjai kikaparva)
1,5 dl tej
2 ek cukrozatlan kakaópor
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű, felkockázott vajat. Mikor teljesen egynemű. Ekkor beleszórjuk a lisztet, sütőport, vaníliás cukrot (vagy a vanília magjait), beleöntjük a tejet. Ezt is alaposan kikeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét is.
Egy 20x25-ös, magas falú tepsit kivajazunk, -lisztezünk. A massza felét evőkanállal szabálytalanul ide-oda belekanalazzuk, a massza másik felét kikeverjük a kakaóporral és azt is elosztjuk.
A tetejét kicsit elegyengetjük, mehet is a 170 fokos sütőbe kb. 30 percre, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e.
Szeletelve tálaljuk.
És a mester, ahogy alkot:
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!