2015. nov 07.

Évike sütijei IX. - Foltocska

írta: Hajós Ágnes
Évike sütijei IX. - Foltocska

Egy újabb süti egyenesen a mestertől :)

Éppen a kedvenc nagynénémnél töltöm a hétvégét. Büszkén mutattam neki az Évike sütijei-sorozatot, erre ő finoman megjegyezte, hogy hát, az övéi azért ennél szebbek... :)

Így most mutatok egy sütit, ami egyenesen az ő keze munkája. Roppant egyszerű, keverjük-kavarjuk süti, talán pont ezért olyan finom.

 

Foltocska

DSC_2405s

Hozzávalók:

8 tojás

40 dkg porcukor

25 dkg vaj + a kenéshez

32 dkg liszt + a szóráshoz

2 csomag sütőpor

2 csomag vaníliás cukor (vagy 1 vanília magjai kikaparva)

1,5 dl tej

2 ek cukrozatlan kakaópor

 

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű, felkockázott vajat. Mikor teljesen egynemű. Ekkor beleszórjuk a lisztet, sütőport, vaníliás cukrot (vagy a vanília magjait), beleöntjük a tejet. Ezt is alaposan kikeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét is.

Egy 20x25-ös, magas falú tepsit kivajazunk, -lisztezünk. A massza felét evőkanállal szabálytalanul ide-oda belekanalazzuk, a massza másik felét kikeverjük a kakaóporral és azt is elosztjuk.

A tetejét kicsit elegyengetjük, mehet is a 170 fokos sütőbe kb. 30 percre, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e.

Szeletelve tálaljuk.

DSC_2397s

És a mester, ahogy alkot:

DSC_2389

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

 

Szólj hozzá

vanília kakaó