Kalácsbundás ananász mézes-kakukkfüves joghurttal
Édesség vagy főétel - mindegy, nagyon finom :)
Igazából bajban vagyok, mert semmi okos bevezetőt nem tudok kitalálni ennek az ételnek.
Egyszer egy keresztelőn kóstoltam, nagyon ízlett, csak még valami mártogatóst is szerettem volna hozzá. Ennyi :)
Rántott ananász kakukkfüves-mézes mártogatóssal
Hozzávalók 4 főre:
1 nagy vagy 2 kicsi ananász
Liszt, tojás, pár szelet száraz kalács, bő olaj a panírozáshoz
4 dl görög joghurt
4 ek méz
2 ág kakukkfű
1 kis csipet só
Az ananászokat megtisztítjuk, 1 cm vastagon felszeleteljük, közepüket kivágjuk. A kalácsot lereszeljük, zsemlemorzsa helyett ezt használjuk a panírozáshoz. A karikákat egyébként a szokásos módon kirántjuk. Bő olajban közepesnél kicsit magasabb lángon kisütjük, papírtörlőre szedjük.
Közben a joghurtot kikeverjük a mézzel, sóval, kakukkfűvel, fogyasztásig behűtjük. Az ananászkarikákat ezzel tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!