2015. nov 11.

Kalácsbundás ananász mézes-kakukkfüves joghurttal

írta: Hajós Ágnes
Kalácsbundás ananász mézes-kakukkfüves joghurttal

Édesség vagy főétel - mindegy, nagyon finom :)

Igazából bajban vagyok, mert semmi okos bevezetőt nem tudok kitalálni ennek az ételnek.

Egyszer egy keresztelőn kóstoltam, nagyon ízlett, csak még valami mártogatóst is szerettem volna hozzá. Ennyi :)

 

Rántott ananász kakukkfüves-mézes mártogatóssal

 DSC_0924s

Hozzávalók 4 főre:

1 nagy vagy 2 kicsi ananász

Liszt, tojás, pár szelet száraz kalács, bő olaj a panírozáshoz

4 dl görög joghurt

4 ek méz

2 ág kakukkfű

1 kis csipet só

 

Az ananászokat megtisztítjuk, 1 cm vastagon felszeleteljük, közepüket kivágjuk. A kalácsot lereszeljük, zsemlemorzsa helyett ezt használjuk a panírozáshoz. A karikákat egyébként a szokásos módon kirántjuk. Bő olajban közepesnél kicsit magasabb lángon kisütjük, papírtörlőre szedjük.

Közben a joghurtot kikeverjük a mézzel, sóval, kakukkfűvel, fogyasztásig behűtjük. Az ananászkarikákat ezzel tálaljuk.

DSC_0922s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

méz joghurt kakukkfű ananász